Vlap: "Misschien was ik dan weggekocht door een grotere club"

Robin Pröpper en Michel Vlap
Robin Pröpper en Michel Vlap Foto: © BSR Agency

Michel Vlap heeft nu al een bijzondere carrière achter de rug als voetballer. De middenvelder van FC Twente is inmiddels al aan zijn derde seizoen bezig bij FC Twente en is heel gelukkig in Enschede.

"Ik volgde mijn gevoel en ben nog steeds dolgelukkig met de keuze", zegt Vlap bij Voetbal International. "Ik vind het prachtig om bij FC Twente te voetballen. Het leeft hier enorm. Mensen zijn zo emotioneel betrokken hier. Maar elke wedstrijd is uitverkocht, ons uitvak altijd vol. Daar geniet ik van. Ik wil het publiek vermaken, dat heb ik altijd in mijn systeem gehad."

FC Twente nam hem voor twee miljoen euro over van het Belgische Anderlecht. "Het voelt nog steeds als een heel raar verhaal voor mij. In mijn eerste jaar stond ik op zeventien wedstrijden, elf goals en vier assists. Toen kwam corona. Trainer Franky Vercauteren was heel tevreden over me in de voorbereiding op het nieuwe seizoen en wilde dat ik een leidersrol zou gaan vervullen bij Anderlecht. Maar na een paar weken ging hij eruit en werd Vincent Kompany hoofdtrainer. Die vond het niks wat ik had laten zien. En het werd mij heel erg aangerekend dat ik de eerste selectiespeler was met corona."

Vlap zelf voelt zich in deze situatie niet de hoofdschuldige. "Ik was op vakantie geweest naar Griekenland, een geel gebied. Er was nog veel onduidelijk over het virus, ik was me van geen kwaad bewust. Maar ik was volgens de staf onverantwoord bezig geweest. Achteraf belachelijk, hoezeer die positieve besmetting mij kwalijk werd genomen. Het duurde twee maanden voor ik weer speelminuten kreeg."

"Soms vraag ik mezelf wel af: Hoe was het zonder corona gelopen? Misschien was ik dan bij Anderlecht weggekocht door een grotere club.’ Arminia Bielefeld moest zijn carrière nieuw leven inblazen. Weer zorgde een trainerswissel voor pech. Frank Kramer gokte op overlevingsvoetbal. "In onze eerste meeting zei hij: “Jij bent niet de speler die ik nodig heb”. Zit je nog een half jaar in Duitsland, zonder te spelen."

Lees meer:
0 reacties