"Vlap moet kritisch in de spiegel kijken, je kan niet verzaken"

FC Twente neemt het zaterdagavond op tegen Excelsior. Hoofdtrainer Joseph Oosting heeft een aantal puzzels te leggen in zijn elftal, mede omdat de hoofdtrainer kan beschikken over een fitte selectie.

"Het is wel lastiger dan Oosting doet vermoeden", begint Van Wissing in De Oosttribune van RTV Oost. "Vlap zat tegen NEC, in mijn optiek terecht, op de bank, maar een week later start hij weer. Wat doe je dan deze week? Ünüvar is namelijk de speler met de meeste doelkansen aan schoten en voorzetten. Je kan het laten staan, maar dat was ook het vraagstuk na AZ. Een week later speelde Eiting, maar een week daarop weer niet."

"Eiting is in principe ook een speler die denkt dat hij in de basis hoort, maar dat denken Vlap en Steijn ook. Ik vind overigens dat Steijn nog wel enig krediet heeft met zijn tien goals en twee assists", gaat Van Wissing verder. Jan van Staa ziet er niet heel veel problemen in. "Je moet presteren en in de basis zien te blijven. Daar gaat het om."

"Vlap een grootverdiener? In mijn ogen telt het financiële niet mee. Qua status kijk je naar rendement. Brengt hij dat voor de ploeg en individueel? Duurt dat te lang, dan heb je alternatieven op de bank zitten. Of ik daar gemor door kreeg? Destijds had je niet zóveel goede spelers, dus dat was makkelijker. Het is een teamgebeuren en je moet elke week presteren om er in te staan."

"Michel Vlap moet kritisch in de spiegel kijken, want hij weet dat de concurrentie eraan komt. Je kan niet verzaken bij FC Twente. Je wil niet teveel wijzigen, want invallers willen ook nog wel eens vanaf het begin wat minder brengen", aldus Van Staa. Van Wissing haalt Ricky van Wolfswinkel als voorbeeld aan. "Hij is door de wol geverfd en zal niet in paniek raken, maar denkt na 40 minuten zonder goal ook wel van: 'ja, shit."

Lees meer:
0 reacties