Vlap open over mentale begeleiding: "Samen zoeken we stabiliteit"

Michel Vlap
Michel Vlap Foto: © Pro Shots

Wanneer Michel Vlap (26) in vorm is, geeft hij FC Twente een boost. Maar als het niet loopt voor de Fries, kan hij ook snel ondermaats presteren. Een Mental Coach helpt hem in zijn proces.

"We hebben een Mental Coach op de club, Gijs van Helvoort. Hij helpt je in mindere fases om terug te gaan naar de basis, te vertrouwen op jezelf. Dat kan door samen beelden te bekijken, maar praten helpt ook al", geeft Vlap aan in gesprek met Voetbal International.

"Soms spelen er dingen buiten het voetbal, waarover hij dan met je kan praten. Staan mensen vaak ook niet bij stil, dat voetballers ook mensen zijn met een privéleven. Hoe ga jij naar je werk als je opa ziek is, ik noem maar wat. Dan heb je ook een rotdag op je werk, toch? Ik zit nu best wel vaak met hem, samen zijn we bezig die stabiliteit te vinden", legt hij uit.

"Wat me ook helpt, is om af en toe te ontsnappen aan het voetbal. Een dagje wat leuks doen, op een terrasje zitten", gaat Vlap verder. "Als het minder gaat, vind ik het ook heel erg fijn om me terug te trekken met vrienden en familie. Ik deel alles met de mensen die ik liefheb. Mijn vrienden van vroeger zijn nog allemaal in mijn leven, als ik ook maar even ga zweven zorgen zij ervoor dat ik weer op aarde kom. Ze brengen me vooral veel positiviteit, daar ga ik altijd goed op", aldus Vlap.

Lees meer:
0 reacties