Vlap uit vorm: "Creëerde sinds augustus nog maar drie kansen"

Michel Vlap tegen SC Cambuur
Michel Vlap tegen SC Cambuur Foto: © Pro Shots

Michel Vlap steekt niet in de beste vorm bij FC Twente. De aanvallende middenvelder scoorde dit seizoen nog niet en werd ook tegen SC Cambuur zelden in het spel van de Tukkers betrokken.

Zo zag ook Pieter Zwart, hoofdredacteur van Voetbal International. "In Leeuwarden waren 42 minuten gespeeld toen Michel Vlap nog maar eens probeerde om diep te gaan", analyseert Zwart. "Het resultaat was hetzelfde als de hele wedstrijd: Mees Hoedemakers ging gewoon achter hem aan. Zelfs in situaties waar dat betekende dat de controleur van SC Cambuur op gelijke hoogte uitkwam met zijn centrale verdedigers."

Hierdoor werd de diepgang van Vlap meteen onschadelijk gemaakt door SC Cambuur. Ricky van Wolfswinkel en doelman Lars Unnerstall waren de enige spelers van FC Twente die de bal nog minder raakten dan Vlap in Leeuwarden. Dit is geen verrassing, aangezien Vlap dit seizoen over alle wedstrijden de bal het minst raakte van alle spelers die eenzelfde aantal minuten maakte. Zelfs Unnerstall raakte de bal dit seizoen vaker dan de spelmaker.

Normaliter kon Vlap bij dit soort statistieken terugvallen op zijn rendement, maar dat kan de 'nummer 10' dit seizoen nog niet. "Nog zorgwekkender: hij kwam zelfs nauwelijks in kansrijke posities. Tegen Cambuur moest hij het doen met één poging vanaf de rand van de zestien", gaat Zwart verder. "Vlap kreeg die bal niet tussen de palen, net zoals bij tien van zijn voorgaande dertien schoten het geval was."

Hij scoorde dus nog niet en zijn laatste assist dateert van augustus. "Sindsdien creëerde hij nog drie keer een kans voor een ploeggenoot. Hij blonk niet uit, maar trok onbaatzuchtig gaten voor ploeggenoten, was aanjager van de pressing en hield het in balbezit simpel. Vlap had zo toch wat waarde voor het elftal. De vraag is hoe lang dat goed genoeg blijft om de gretig ingevallen Sem Steijn op de bank te houden", aldus Zwart.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
14/04
Ajax
16:45
FC Twente
wo
24/04
FC Twente
18:45
Almere City
zo
5/05
AZ
16:45
FC Twente
zo
12/05
FC Twente
14:30
FC Volendam
zo
19/05
PEC Zwolle
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 29 72 78
2 Feyenoord 29 53 69
3 FC Twente 29 27 60
4 AZ 29 23 52
5 NEC 29 15 46
6 Ajax 29 6 45
7 Go Ahead Eagles 29 6 42
Bekijk de hele stand