Vlap uitgefloten: "Als je zo slecht presteert, dan verdien je dat"

Michel Vlap speelde afgelopen weekend tegen FC Utrecht niet zijn beste wedstrijd. De middenvelder van FC Twente werd bij zijn wissel dan ook uitgefloten door het publiek. René Wagelaar snapt dat er gefloten, cynisch geklapt en gejuicht werd. De analist vindt wel dat er bij Vlap een nuance zit.

"Vlap presenteert zich ook als de ster", begint Wagelaar bij VoetbalTijd. "Hij is joviaal naar mensen toe, dat zit namelijk in zijn karakter. Hij lacht ook met iedereen en zit bij Vak-p een biertje te drinken, maar op het veld laat hij het niet zien, en als je dat steeds hebt, dan gaat dat tegen je werken. Je kan dan beter een Kjolo zijn, die zie of hoor je niet, en dat komt anders over bij de supporters."

Na zijn wissel liep Vlap lachend lachend langs Ron Jans, de oud-trainer van de Tukkers. Wagelaar: "Als je zo slecht presteert, dan heb je dit gefluit verdiend. Dan gaat hij later nog bij Jans lopen lachen en dat snap ik dan al helemaal niet. Blijf in die situatie waarin je baalt, loop door en ga naar binnen. Het begint gewoon bij je nederig presenteren en gedragen."

Ook Daan Rots werd eerder dit seizoen al eens uitgefloten door het publiek. Wagelaar: "Bij Rots hebben ze dat ook gedaan, maar die presteert de laatste tijd wel veel beter. Toen hij werd uitgefloten was dat wel terecht, want hij was ook echt slecht."

De analist vindt dat Vlap niet de enige tegenvaller was bij FC Twente. "Vlap was gewoon dramatisch slecht, maar Smal en Brenet ook, hè. Laat daar geen misverstand over bestaan", aldus Wagelaar.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
5/05
AZ
16:45
FC Twente
zo
12/05
FC Twente
14:30
FC Volendam
zo
19/05
PEC Zwolle
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 30 78 81
2 Feyenoord 30 54 72
3 FC Twente 31 28 63
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 31 7 49
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
Bekijk de hele stand