Vlap: "Weet dat mensen een linksbuiten willen, maar ik ben een 10"

Michel Vlap is blij
Michel Vlap is blij Foto: © Pro Shots

Michel Vlap is tevreden over hoe zijn FC Twente zich liet zien tegen Excelsior. De Tukkers stonden na twaalf minuten al met 0-3 voor.

Het beste eerste kwartier in het FC Twente-shirt? "Ik vond ons heel goed spelen. Scherp aan de bal, goed in de combinaties. Maar ook tegen PSV thuis was het heel goed. Ik voelde me goed. Het ging lekker en we waren dominant aan de bal. Het klassieke linksbuiten-verhaal was er ook niet, want dat ben ik ook totaal niet. De jongens weten dat ze me moeten aanspelen als ik een paar meter heb en daar komt wel de eerste goal uit", zegt Vlap bij RTV Oost.

Hij zag zijn ploeg heel fel starten. "De eerste twintig minuten waren we heel goed aan de bal. Dan kan ik gaan zwerven. Als je dan kan gaan combineren kom ik in mijn kracht. Dan krijg ik ook een goed gevoel en dan gaat het vanzelf."

Als van hem gevraagd wordt als pure linksbuiten te fungeren loopt het minder. "Ik probeer de bal te zoeken, maar soms moet je aan de zijkant spelen. Dat is niet mijn kwaliteit. Ik ben geen linksbuiten. Ik probeer het in te vullen en ik weet dat mensen weleens een klassieke linksbuiten willen zien. Maar ik ben een nummer tien. Ik probeer het gewoon goed in te vullen en vandaag ging het hartstikke lekker."

Vlap maakt zich geen zorgen over zijn rol bij FC Twente. "Ik denk dat we club weet wat ze aan me heeft. Ik vind dat ik met mijn kwaliteiten moet spelen. Ik wil mijn visitekaartje afgeven en ik denk dat ik dat vandaag gedaan heb."

Lees meer:
0 reacties