Vlap worstelt soms met nieuwe rol: "Maar de trainer is de baas"

Michel Vlap
Michel Vlap Foto: © Pro Shots

Michel Vlap speelde het meeste van zijn loopbaan op nummer tien, maar is onder Joseph Oosting linksbuiten. Dat heeft voordelen, maar ook nadelen, merkt de aanvallende middenvelder.

Een helemaal nieuwe positie is het niet voor Vlap, die bij SC Heerenveen ook als linksbuiten begon. "Maar als vrije nummer 10 kom ik het beste tot mijn recht", vertelt hij aan Voetbal International. Dit seizoen begon Vlap opnieuw én met succes in die rol. "Ondertussen deed Sem Steijn het goed op 10. Door mij op links te blijven zetten, kon de trainer ons allebei opstellen."

Daarna ging het een periode wat minder met de 26-jarige uit Sneek. "Door blessures, aan enkel en lies, maar ook omdat het voor mij soms toch behelpen was als linksbuiten", legt Vlap uit. Vooral in verdedigend opzicht had hij het moeilijk. "Ik ben niet een speler die een turbo in zijn reet heeft en de hele tijd op en neer blijft gaan langs die lijn. Ik voel me fijner in de as. Als 10 kan ik de steekbal geven op de buitenspelers, daar ligt mijn kracht."

Toch neemt Vlap genoegen met zijn positiewisseling onder Oosting. "Ik mag mijn rol invullen op mijn manier, dat is fijn. Maar als het een wedstrijd niet lekker loopt, denk ik weleens: Zet me nou eens op mijn vertrouwde positie neer", vervolgt hij. "Maar de trainer is de baas. En ik wil spelen en belangrijk zijn voor het team, dat lukt dit seizoen."

Lees meer:
0 reacties