"Voor FC Twente zal het moeilijk zijn werkelijk een rol te spelen"

Willem Vissers
Willem Vissers Foto: © Pro Shots

Willem Vissers verwacht een spetterende tweede seizoenshelft in de Eredivisie. De journalist van de Volkskrant ziet dat de verschillen bovenin klein zijn.

Voel de spanning, de kleine verschillen", schrijft Vissers in de Volkskrant. "Feyenoord 33 punten, Ajax en PSV 30, AZ 29, en FC Twente als vijfde wiel aan de wagen 27. Feyenoord als eerste is een verrassing, zeker omdat de club net als Ajax tal van dragende spelers kwijtraakte, al hield Feyenoord in elk geval dezelfde trainer. Maar terwijl bij Feyenoord veel nieuwe, relatief onbekende spelers uitstekend presteren, doet bij Ajax een aantal van de nieuwelingen niet of nauwelijks mee. Dan is de gigantische voorsprong in budgetten ineens verdwenen."

Vissers noemt ook FC Twente in het rijtje kanshebbers. "Let trouwens ook op FC Twente, waarvoor het moeilijk zal zijn werkelijk een rol te spelen, al is negen doelpunten tegen in veertien duels een cijfer dat niet te veronachtzamen valt", geeft hij aan. "FC Twente maakte tijdens het WK een louterende reis naar Costa Rica, om het afscheid van Bryan Ruiz op te luisteren, de topaanvaller met wie FC Twente in 2010 de titel behaalde."

Feyenoord, Ajax, PSV en AZ zijn nog actief in Europa, wat ook een rol kan spelen. Volgens Vissers valt er 'genoeg te beleven in de post-WK-periode'. "Met wie weet een ontknoping op zondag 28 mei die herinneringen oproept aan de unieke apotheose van 29 april 2007, toen AZ favoriet was, doch PSV uiteindelijk de titel veroverde, ook ten koste van Ajax. Op het programma van de laatste speeldag staan FC Twente - Ajax, AZ - PSV en Feyenoord - Vitesse."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Agenda
zo
4/06
FC Twente
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
Bekijk de hele stand