"Voor jongens als Lucas Vennegoor of Hesselink is het jammer"

Lucas Vennegoor of Hesselink
Lucas Vennegoor of Hesselink Foto: © Pro Shots

Door een ongeval met een sfeeractie werd het oefenduel tussen Stevo en FC Twente zaterdag afgelast. De spelers kregen de rest van de zaterdag en zondag vrij, en moesten zich maandag weer melden bij de club. Heeft de afgelasting van de eerste oefenwedstrijd gevolgen voor de voorbereiding van de Tukkers?

"Nou, nee, dat denk ik niet", zegt clubwatcher Leon Voorde bij De Ballen Verstand. "Zo'n eerste wedstrijd tegen amateurs is toch een soort van opstartwedstrijd. Iedereen gaat 45 minuten spelen en ja, dit zijn natuurlijk voor de profs niet de meest intense wedstrijden." 

Ten Voorde vervolgt: "Het is vooral ook jammer voor de jonge jongens die in dit soort wedstrijden minuten zouden krijgen. Lucas Vennegoor of Hesselink, en dat soort jongens. Kijkend naar het voetbalgedeelte, heeft het geen invloed op de voorbereiding en op de Champions League-wedstrijden."

FC Twente hoeft niet lang te wachten totdat het écht haar eerste wedstrijd speelt. Ten Voorde: "Vrijdagavond speelt FC Twente weer, tegen Motherwell in Deurningen. Maar ook dat zijn nog steeds maar oefenwedstrijden." 

"Misschien dat Oosting de spelers had gepland voor 60 minuten, dat die nu nog eerst naar 45 minuten gaan. Dat zou eventueel een kleine aanpassing kunnen zijn. Maar voor de rest zal dit op de voorbereiding fysiek in ieder geval geen gevolgen hebben", aldus Leon ten Voorde.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
10/08
NEC
18:45
FC Twente
za
17/08
FC Twente
18:45
Sparta Rotterdam
zo
1/09
FC Utrecht
12:15
FC Twente
za
14/09
FC Twente
16:30
PEC Zwolle
zo
22/09
Almere City
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Almere City 0 0 0
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
8 Fortuna Sittard 0 0 0
Bekijk de hele stand