"Voor Pavlidis jammer dat het tegen FC Twente ergens om gaat"

Vangelis Pavlidis
Vangelis Pavlidis Foto: © BSR Agency

AZ heeft nog altijd kans om FC Twente van de derde plek in de Eredivisie af te stoten. De Alkmaarders moeten dan komend weekend wel winnen in het onderlinge duel en zijn dan nog steeds afhankelijk van FC Twente.

Daarnaast voert Vangelis Pavlidis ook nog zijn eigen strijd. De Griekse spits van AZ staat samen met Luuk de Jong bovenaan de topscorerslijst en baalde afgelopen weekend dat hij in de slotfase tegen NEC de bal niet kreeg van Myron van Brederode.

"Als niet Poku, maar hij de bal in het lege doel had mogen schuiven, had AZ de topscorer van Nederland in de gelederen gehad", schrijft AZ-supporter Brian Wijker in zijn column voor het Noordhollands Dagblad. "Dat kan over een maand of twee zomaar vijf miljoen extra in de clubkas betekenen. "Toch lekker, aangezien we er allemaal vanuit gaan dat een transfersom van vijfentwintig tot dertig miljoen haalbaar moet zijn. Als Van Brederode tegen FC Twente opnieuw op de bank begint, dan is dat misschien wel omdat hij in De Goffert een dief is geweest van AZ's portemonnee."

Voor AZ staat er de komende duels echter meer op het spel dan de topscorerstitel. "Voor Pavlidis is het bijna jammer dat het voor AZ zondag tegen FC Twente nog ergens om gaat. En dat het dus nog te vroeg is om 'alle ballen op Pavlidis' te roepen", schrijft Wijker met een kwinkslag. Hij rekent erop dat, mede gezien de programma's van AZ en PSV en de kwaliteitsverschillen voorin, De Jong topscorer wordt.

"Vijf miljoen aan extra transfergeld voor Pavlidis dreigt in rook op te gaan", beseft Wijker. "Dan maar gewoon de voorrondes Champions League halen en met 1-0 winnen van FC Twente. En dat mag best door een doelpunt van Poku, op aangeven van Van Brederode."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
10/08
NEC
18:45
FC Twente
za
17/08
FC Twente
18:45
Sparta Rotterdam
zo
1/09
FC Utrecht
12:15
FC Twente
za
14/09
FC Twente
16:30
PEC Zwolle
zo
22/09
Almere City
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Almere City 0 0 0
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
8 Fortuna Sittard 0 0 0
Bekijk de hele stand