Voormalig FC Twente-speler overtuigd: "Twente gaat het redden"

Kenneth Perez
Kenneth Perez Foto: © Pro Shots

Voor AZ en FC Twente staat een belangrijke speelronde op het programma. Zij bepalen zondagmiddag wie er doorgaat naar de voorronde van de Champions League. Ook op de lange termijn bereiden beide clubs zich voor op een intens gevecht. 

Beide ploegen hebben beide een identiek doelsaldo met evenveel punten en evenveel gemaakte doelpunten en dat kan nog eens voor een uniek scenario zorgen. Kenneth Perez ziet positieve punten voor beide ploegen in deze rivaliteit. "AZ doet natuurlijk al veel langer mee bovenin. Maar ik denk niet dat ze in Alkmaar moeten balen van de opkomst van FC Twente. Welnee, alleen maar goed. Die clubs gaan zich aan elkaar optrekken, worden gedwongen om dingen nóg beter te doen”, zo ziet de analist die voor beide clubs speelde.

Perez erkent dat er grote verschillen waren bij het spelen voor zowel AZ als FC Twente. "Toen ik zelf bij AZ speelde, had ik wél het gevoel dat we in het middelpunt van de belangstelling stonden. Kwam natuurlijk ook door die Europese campagne, met de halve finale van de Uefacup. Maar als je er van een afstandje naar kijkt, valt die belangstelling mee. Of eigenlijk tégen. Want AZ verdient meer aandacht en lof, als je kijkt naar wat ze presteren. Noord-Hollanders reageren anders op goede prestaties dan tukkers, dat is echt een verschil hoor. FC Twente speelt een andere rol in hun regio; er is daar zó veel liefde voor die club”, zo erkent de huidig analist van ESPN.

Toch is er volgens Perez lichte zorgen in Alkmaar: bestuurlijke onrust. "Bij AZ komt er natuurlijk een nieuwe algemeen directeur (Merijn Zeeman, red.). Dan moet je toch even kijken hoe dat gaat. Maar ik verwacht eigenlijk niet dat er veel verandert. AZ is stabiel.”

Terug naar zondag weet Perez het zeker, wie van zijn clubs richting de voorronde van de Champions League gaan: "Het is een prikkelende gedachte, zo’n beslissingswedstrijd. Maar nee, Twente gaat het redden. Ze houden hun voorsprong vast."

Lees meer:
0 reacties