Voormalig speler FC Twente was mondig: "Ik maak jou kampioen!"

Rahim Ouédraogo met Sander Boschker
Rahim Ouédraogo met Sander Boschker Foto: © Pro Shots

Paul Krabbe maakte naam in oost-Nederland als trainer van diverse clubs. Hij werd kampioen met Sportclub Enschede, HSC'21, Stevo en FC Zwolle. De oefenmeester is inmiddels 66 jaar maar sluit niet uit dat hij ook volgend jaar nog voor een groep staat.

Als voetballer kwam Paul Krabbe ook nog uit voor FC Twente, maar vooral pech zorgde ervoor dat het niet tot een doorbraak kwam. Bij een duel in het naburige Duitsland ging het mis voor de destijds jonge Krabbe: "Ik heb toen zes weken in het ziekenhuis van Borken gelegen met een hoofdblessure, een forse hersenkneuzing. Dat was in mei 1978, de hele linkerkant van mijn lichaam was uitgevallen.”

Toch had FC Twente genoeg gezien en liet hem naar Almelo gaan, waar Heracles wel interesse had. Maar na anderhalf jaar daar te hebben geacteerd zag Krabbe in dat voetballen op hoog niveau klaar was. "Toen was het klaar", vertelt hij tegenover TC Tubantia.

Een anekdote die de oefenmeester oprakelt is over Rahim Queraogo, de Afrikaanse speler die vele jaren bij FC Twente actief was. "Verdediger Claus Boekweg, die ook aanvoerder was, wilde vertrekken. Hij was de belangrijkste speler in het elftal, zo vond hij zelf. Ik vond dat niet, dus ik ben niet in de weg gaan liggen.” Rahim Ouédraogo kwam als zijn vervanger over van FC Twente. "De scouts zeiden over hem: Rahim is geen versterking. Ik zei: Verrek, ik wil hem hebben!”

De overgang van Rahim naar FC Zwolle was een schot in de roos. "Voor hij zijn eerste wedstrijd speelde, zei Ouédraogo al: Trainer, ik maak jou kampioen! Hij heeft woord gehouden. De credits, voor alle wijzigingen in de achterhoede, heb ik naar mijn mening nooit gekregen."

Nederlands elftal

Nederland wint voor 100 (!) keer je inzet!

Het Nederlands elftal start de EK-kwalificatiecampagne vrijdagavond met een zware uitwedstrijd tegen vicewereldkampioen Frankrijk. Weet Oranje te winnen in Parijs? Als nieuwe speler bij BetCity krijg je maar liefst bij een zege van Nederland! Schrijf je hier in claim de Odds Boost!

Voor bestaande spelers is er ook een mooie actie bij BetCity. Stort 20 euro en kreeg een Free Bet van 5 euro voor Frankrijk - Nederland! Claim hier de bonus!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
1/04
Excelsior
18:45
FC Twente
zo
9/04
FC Twente
12:15
SC Cambuur
zo
16/04
FC Utrecht
14:30
FC Twente
zo
23/04
FC Twente
12:15
Sparta Rotterdam
zo
7/05
FC Emmen
12:15
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Ajax 26 44 55
3 PSV 26 36 53
4 AZ 26 22 53
5 FC Twente 26 22 47
6 Sparta Rotterdam 26 14 46
7 FC Utrecht 26 1 38
8 NEC 26 9 34
Bekijk de hele stand