Vrouw Marsman advocate én model: "Ze namen mij niet serieus"

Nathalie den Dekker
Nathalie den Dekker Foto: © Nathalie den Dekker

Nathalie den Dekker is een model, maar ook werkzaam als strafrechtadvocaat. De 32-jarige Brabantse is daarnaast getrouwd met voormalig FC Twente-doelman Nick Marsman, met wie ze een tweejarige dochter heeft.

Volgens Den Dekker is het werk als model en advocaat goed te combineren, al geeft het ook moeilijkheden vanwege haar relatie met Marsman. "Toen Nick naar Amerika ging voor zijn werk, konden wij door corona niet mee", vertelt ze in gesprek met De Telegraaf. "Ik werd ineens een single moeder, mét fulltime baan. Ik ben strafrechtadvocaat en daarnaast werk ik als model en presentatrice."

Den Dekker richtte zich tijdens haar studententijd volledig op haar modellencarrière. "Hoewel dat allemaal erg leuk was, bracht het ook veel instabiliteit met zich mee. Financieel gezien, maar ook qua tijdsindeling was het lastig. Die onzekerheid was heel uitputtend. Ik wilde meer structuur in mijn leven en besloot mijn studie weer op te pakken en de advocatuur in te gaan. Dat doe ik nu alweer vijf jaar", licht ze haar combi toe.

Den Dekker dacht de advocatuur en het modellenwerk niet te kunnen combineren. "Zou ik nog wel serieus genomen worden als advocaat als ik door zou gaan als model? Tegelijkertijd vond ik het ook wel een leuke uitdaging. Toch heb ik zeker ervaren dat men mij niet serieus nam. Gek genoeg kreeg ik dat gevoel meer door de houding van vrouwen dan van mannen."

"Wellicht moet ik dus dubbel zo hard werken om me te bewijzen, maar ik ben meer dan tevreden met hoe ik het nu combineer", vervolgt ze. "Ik schroom dan ook niet om af en toe een foto in lingerie of badkleding te plaatsen op sociale media. Naast moeder, advocaat en partner ben ik natuurlijk ook een vrouw. En daar ben ik trots op! Het is fijn om te merken dat dit andere vrouwen inspireert."

Den Dekker heeft daarnaast dus ook nog met een profdoelman, die momenteel in Miami onder de lat staat. "Hoewel een relatie met een voetballer leuk klinkt, zitten er ook moeilijke kanten aan. De baan van Nick is heel overheersend en zijn werk gaat altijd voor. Hij moet iedere dag uitgerust zijn, dus ondanks dat ik ook een fulltime baan heb, ben ik degene die er 's nachts uit moet voor onze dochter. Soms vind ik dat moeilijk en mis ik daarin mijn partner, maar ik heb veel geluk met Nick. Hij is zo'n lieve vader en de momenten dat hij thuis is, probeert hij te helpen waar hij kan."

Qua geld heeft Den Dekker niet te klagen over Marsman. "Financieel gezien brengen we allebei geld in het laatje, maar in verhouding verdient Nick meer dan ik. Daarom hebben we het bijvoorbeeld zo geregeld dat ik één derde van de hypotheek betaal, en Nick twee derde. Verder hebben we eigenlijk geen vaste afspraken over wie wat betaalt. Dat verloopt heel natuurlijk."

Den Dekker denkt er niet aan om haar eigen baan op te zeggen. "Ik heb echt de behoefte om mijn eigen inkomen te hebben en mijn eigen dingen te kunnen doen. Ik zou nooit willen vragen aan mijn man of ik geld mag uitgeven aan iets dat ik in de winkel heb zien hangen. Het gaat om een gevoel van vrijheid. Ik vind het belangrijk om dat in eigen hand te hebben."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Agenda
zo
4/06
FC Twente
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
Bekijk de hele stand