"Waarom zou je als Zerrouki vertrekt direct een nieuwe halen?"

FC Twente houdt er rekening mee dat Ramiz Zerrouki volgend jaar in de zomer verkocht zal worden aan een grote club. Jan van Staa vindt het moeilijk om in te schatten of Mees Hoedemakers (SC Cambuur) een geschikte opvolger is.

“De één pikt het heel snel op, maar je hebt ook een bepaalde druk in dat stadion", legt hij uit bij VoetbalTijd. "Je moet iemand opvolgen die gewoon een topmiddenvelder (Zerrouki, red.) is. Je moet die jongen ook niet gelijk opzadelen met de titel ‘de nieuwe Zerrouki’. Die moet eerst eens wennen aan het tempo, want FC Twente speelt wel in een iets ander tempo dan Cambuur. Het is wel iemand met potentie", constateert Van Staa.

Volgens René Wagelaar hoeft er niet per sé een 'externe vervanger' te komen. “Jongens, luister eens: die Kjølø is niet verkeerd. Laat die nu eens even staan", adviseert hij. "Die werd er onterecht afgehaald omdat iemand anders moest spelen. Maar hij speelde echt goed toen een andere speler (Michel Vlap, red.) op zijn plek kwam", blikt Wagelaar terug.

Jeroen Heubach vult de voormalig zaakwaarnemer aan. “Kjølø hobbelt gewoon mee en haalt het niveau", constateert hij. "Als reservespeler heb je gewoon van die periodes dat als je erin komt en het elftal draait lekker, dan voetbal je makkelijk mee. Waarom zou je als Zerrouki vertrekt direct een nieuwe halen?”

Wagelaar is het met 'Heubach Hooligan' eens. “Dat is helemaal niet nodig. Daarachter zit nog genoeg talent", legt hij uit. "Kjølø heeft het prima gedaan. Sadílek, hij en Steijn kan ook nog mocht Zerrouki gaan. Al denk ik niet dat hij (in januari, red.) gaat. Je moet rekenen dat hij in de zomer gaat", voorspelt Wagelaar.

Nederland - Verenigde Staten

Nederland wint voor 100x (!) je inzet!

Nederland is door naar de finales! En onze mannen moeten het nu opnemen tegen de Verenigde Staten. Als nieuwe speler krijg jij bij BetCity nu 100 keer je inzet (!!) als Oranje wint van de VS! Schrijf je hier in en claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr
6/01
FC Twente
20:00
FC Emmen
za
14/01
Ajax
21:00
FC Twente
zo
22/01
FC Twente
14:30
FC Utrecht
wo
25/01
Vitesse
18:45
FC Twente
zo
29/01
FC Twente
12:15
Feyenoord
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Ajax 14 27 30
3 PSV 14 22 30
4 AZ 14 9 29
5 FC Twente 14 15 27
6 Sparta Rotterdam 14 9 24
7 FC Utrecht 14 2 24
8 SC Heerenveen 14 3 23
Bekijk de hele stand