Wagelaar: "FC Twente kan samen met AZ mee gaan doen om plek 3"

FC Twente heeft zondag korte metten gemaakt met Ajax. Joseph Oosting weet de poppetjes goed neer te zetten en ook René Wagelaar ziet dat.

"FC Twente is definitief top vier van Nederland. Dat staat als een huis", is de conclusie van René Wagelaar bij 1Twente Voetbaltijd. "Er is geen club die daaronder staat die in de buurt komt. Misschien Ajax als ze het iets aan het draaien krijgen. FC Twente is thuis bijna onmogelijk te verslaan en uitwedstrijden gaan ze er zoveel winnen. Die worden dik top vier. Of ze moeten Mislintat nemen als technisch directeur. Dan wordt het snel plek dertien", grapt de analist, die zelf affiniteit heeft met Ajax.

FC Twente heeft vooralsnog het maximale aantal punten. "Maar het is niet alleen de stand", vervolgt Wagelaar. "Het spel, hoe de club erop staat en ook de supporters. De hele club is top vier. Als ze dit met verstandige mensen zo volhouden, komt er niemand aan te pas."

Een titel zit er echter niet in. "Nee, daar komen ze in de breedte tekort. Kijk even naar PSV. Die hebben alleen op de bank al zoveel kwaliteit met onder anderen Lozano. Ik denk niet dat FC Twente dat gaat redden. Als FC Twente de jeugd moet brengen, dan brengt PSV even Pepi en Lozano. FC Twente kan samen met AZ mee om plek drie", aldus Wagelaar.

Lees meer:
0 reacties