Wagelaar geeft tekst en uitleg: "Die wil steeds iets meer gokken"

Het is crisis bij FC Volendam. Eind vorige maand werd het bestuur van de club, waaronder voorzitter Jan Smit, ontslagen. Als reactie daarop kondigde Team Jonk, bestaande uit technisch manager Wim Jonk, technisch directeur Jasper van Leeuwen en hoofdtrainer Matthias Kohler, hun vertrek aan.

René Wagelaar reageert daarop bij 1Twente Voetbaltijd. "Jan Smit is tien jaar voorzitter geweest, heeft dat langzaam opgebouwd, maar die wil steeds iets meer gokken. Een Volendammer, die is zo zuinig, die verkoopt de hond, die blaft liever zelf", zegt hij. "Wat is daar gebeurd? Die (Jan Smit, red.) heeft aardig wat geld geïnvesteerd. Nu staan ze blijkbaar, voor Volendam-begrippen, te veel in het rood als het uiteindelijk allemaal bij de bank binnenkomt."

"Van Eiting, van Van de Ven, de doorverkooppercentages... En het strookt niet tussen de rvc en het bestuur", weet Wagelaar. "Het bestuur is met de technische leiding één, de rvc niet. De rvc heeft de macht om iemand weg te doen. Dat is door gaan etteren en nu hebben ze besloten van 'hup, weg met Jan Smit'. Dan gaat de rest mee. De rest, de technische staf, stond niet ter discussie. Helemaal niet."

FC Twente-fan en cabaretier Thijs Kemperink heeft een duidelijke mening over de club uit het vissersdorp. "Voor ons is het alleen maar goed, want het is een takke-eind rijden. Laat ze maar lekker weer naar de eerste divisie gaan, toch?", zegt hij. "Dan mag Roda er weer in komen, dan moet je nog verder", reageert Wagelaar. Het rommelde al langer in Volendam en dat was in de zomer al duidelijk. "De kwestie rondom Eiting heeft ook wel weer meegespeeld, qua geld en gezeik en gedoe. Dat speelt altijd mee. Wel jammer, want Jonk heb ik hoog zitten", geeft Wagelaar aan.

Kemperink vult aan: "Maar dat was niet alleen met Eiting, ze hebben het vaker met spelers gehad. Als er eentje weggaat... En als je dat soort gezeik, en ook van die uitspraken... Dat ze eigenlijk binnen Volendam een team wilden bouwen, zodat Volendam ook echt Volendam is. Ik wil het woord 'incest' niet noemen, maar... Als jij in de top van het Nederlandse voetbal mee wil doen, haal je wat van buitenaf. Dat kan niet anders."

"Of je zingt daar, of je bent schilder, of je voetbalt", lacht Wagelaar. "En je heet of Mühren en misschien Jonk, of Tol."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
25/02
FC Twente
14:30
Go Ahead Eagles
za
2/03
Vitesse
20:00
FC Twente
za
9/03
FC Twente
18:45
Sparta Rotterdam
zo
17/03
PSV
20:00
FC Twente
zo
31/03
FC Twente
14:30
Heracles Almelo
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 22 60 62
2 Feyenoord 22 39 52
3 FC Twente 22 20 44
4 AZ 22 20 39
5 Ajax 22 10 36
6 Go Ahead Eagles 22 8 34
7 NEC 22 4 30
Bekijk de hele stand