Wagelaar kritisch op FC Twente-drietal: "Had ik direct gewisseld"

FC Twente verloor afgelopen zondag in De Grolsch Veste met 0-1 van FC Utrecht. René Wagelaar was onder de indruk van de ploeg van trainer Ron Jans. Volgens de analist was FC Twente erg slordig, maar FC Utrecht zeer effectief.

"Ik denk dat FC Utrecht heer en meester was in de eerste helft", begint Wagelaar bij VoetbalTijd. "FC Twente was onherkenbaar, want thuis zijn ze normaal gesproken altijd de baas. Alleen waren ze dat zondag niet in de eerste helft. Dat was wel heel bijzonder. Alles ging mis, in aannames, passing en duels. Ze wilden wel echt de wedstrijd winnen, maar het liep voor geen meter."

"In de tweede helft vond ik FC Twente wel een stuk beter", vervolgt Wagelaar. "FC Utrecht had veel minder te vertellen. FC Twente heeft alleen geen echte kansen gecreëerd. Dan komen we terug op het oude liedje: wanneer moet je wisselen? Want de eerste helft vielen er drie echt door de mand. Dat waren Joshua Brenet, Gijs Smal en Michel Vlap. Ik denk dat ik ze direct had gewisseld in de rust."

Over de rest van het elftal was Wagelaar ook niet echt te spreken. "Ze waren matig. Er waren passes over vijf, zes meter die misgingen. Het was heel slordig." Heeft de kennis van Ron Jans over zijn oude selectie FC Utrecht geholpen? Wagelaar: "Ik denk dat alle trainers hun zaken wel voor elkaar hebben tegenwoordig. Er is zoveel filmmateriaal. Je kan alles van tevoren wel uitlezen."

"Als ik een bal over vijf meter naar een medespeler moet passen, dan heeft dat niets met Ron Jans te maken", vervolgt de analist. "Dat ligt aan mezelf. Dat hele gedoe met die Jans, hij vindt het zelf wel mooi, dat heeft daar niets mee te maken."

"FC Utrecht is geen slechte selectie, en die komen wel bij plek zes of zeven uit. Het is niet heel erg dat FC Twente heeft verloren qua kwaliteit, want Utrecht is geen verkeerde tegenstander. FC Twente was gewoon niet zichzelf en dat is jammer", aldus Wagelaar.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
5/05
AZ
16:45
FC Twente
zo
12/05
FC Twente
14:30
FC Volendam
zo
19/05
PEC Zwolle
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 30 78 81
2 Feyenoord 30 54 72
3 FC Twente 31 28 63
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 31 7 49
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
Bekijk de hele stand