Wagelaar roemt FC Twente: "Hij was voor mij de man of the match"

Vincent Bilanovic analyseerde het loopgedrag van de voetballers in het duel tussen FC Twente en Go Ahead Eagles. Hij zag dat Sem Steijn niet onschadelijk gemaakt kon worden door de Deventernaren.

"Het was éénrichtingsverkeer. FC Twente was veel te goed voor de nummer zes van de Eredivisie", zegt analist Vincent Bilanovic bij Voetbaltijd. "FC Twente stond heel goed. Sadílek stond veel meer naast Steijn dan normaal. Iedereen kent de kracht van Steijn, in de ruimtes komen. Je zou denken dat Go Ahead de backs dan wat smaller neerzet."

De ploeg van René Hake ging er simpelweg niet slim mee om. "Go Ahead Eagles had daarop in kunnen spelen. Laat Rots meer vrijstaan. Rots heeft niet de kwaliteiten om vanaf 25 meter de bal in de kruising te schieten. Verder vond ik Go Ahead sowieso heel matig in de wedstrijd. Ook bij de goal waarbij Smal de assist gaf zag je een hele goede loopactie van Steijn."

"Het werd afgelopen weekend weer heel duidelijk hoe moeilijk spelers in de Eredivisie het hebben met zonedekking. Ze zijn man-op-man heel goed, maar niet in de zone." Volgens René Wagelaar ziet Bilanovic één man over het hoofd. "Matias Kjølø speelde steeds naar voren, naar de goede kleur. Die bevalt mij, die vond ik echt goed. Hij was voor mij de man of the match."

Lees meer:
0 reacties