Wagelaar over Munsterman: "Heeft misschien wel miljoenen gekost"

Patrick Busby vertelt bij VoetbalTijd hoe de scouting tegenwoordig in elkaar steekt binnen FC Twente. Ook René Wagelaar doet een duit in het zakje en blikt terug op de tijd dat Joop Munsterman aan het roer stond in Enschede, toen het geld voor wat betreft scouting over de balk werd gesmeten.

Busby, hoofd scouting bij FC Twente vertelt zijn kijk op scouting: "In mijn ogen heb je drie bronnen: dat zijn data, video en live. Data en video zijn de belangrijkste ondersteunende bronnen van live, want live is gewoon het allerbelangrijkste. Vroeger had je alleen maar live, dus toen ging je op de bonnefooi kijken wat je trof. Dat kost heel veel tijd en geld", beseft hij.

Gevraagd naar hoeveel tijd dat ongeveer kost duikt Wagelaar in het verleden van de Enschedese club: "Onder Munsterman was er nog geen prijsplafond, dat was toen van: 'vlieg de wereld maar rond' en dan hadden ze een huisje in Spanje en zaten ze vier maanden te wachten totdat er eindelijk een wedstrijd was. Die vlogen de hele wereld rond en dat heeft tonnen, misschien wel miljoenen gekost. Dit is veel duidelijker wat ze nu doen", vertelt Wagelaar vol energie.

Mick van Halst verbaast het dan ook niets dat de financiële tegenslag toesloeg in Enschede. "Vandaar dat ze bijna de boot ingingen", terugblikkend op het rakelings ontweken faillissement van FC Twente. Wagelaar haakt in: "Dat kan je wel zeggen. Wat ze nu doen effectiever, efficiënter, je hebt Wigbold erbij, die doet video weet ik toevallig. Patrick (Busby, red.) gaat live veel kijken. Dit gaat op deze manier prima", besluit de zaakwaarnemer.

Nederlands elftal

Nederland wint voor 100 (!) keer je inzet!

Het Nederlands elftal verloor vrijdag kansloos van Frankrijk, maar maandag moet het tegen Gibraltar een makkie worden. Weet Oranje van de voetbaldwerg te winnen in Rotterdam? Als nieuwe speler bij BetCity krijg je maar liefst bij een zege van Nederland! Schrijf je hier in claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
1/04
Excelsior
18:45
FC Twente
zo
9/04
FC Twente
12:15
SC Cambuur
zo
16/04
FC Utrecht
14:30
FC Twente
zo
23/04
FC Twente
12:15
Sparta Rotterdam
zo
7/05
FC Emmen
12:15
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Ajax 26 44 55
3 PSV 26 36 53
4 AZ 26 22 53
5 FC Twente 26 22 47
6 Sparta Rotterdam 26 14 46
7 FC Utrecht 26 1 38
8 NEC 26 9 34
Bekijk de hele stand