Wagelaar vertelt Heubach-anekdote: "Dat uitvak van Ajax werd wild"

Op de planken van het Wilminktheater kwam de historische landstitel van FC Twente twaalf jaar na dato nog één keer tot leven met de voorstelling '10 jaar na de titel'. Voormalig FC Twente-speler Jeroen Heubach heeft genoten van de show, die afgelopen mei plaatsvond.

"Dat was zeker leuk. Het was jammer dat er niet meer spelers uit die tijd waren", zegt Heubach bij VoetbalTijd. "De mensen waren hartstikke enthousiast. Het was wel wat tien, twaalf jaar geleden. Het is altijd leuk en speciaal om Steve McClaren dan weer te zien zitten."

René Wagelaar heeft nog een leuke anekdote over het kampioenschap van FC Twente. "Ik was met Jeroen meegereden naar NEC-Ajax en hij had gespeeld voor NEC. Gaat hij na de wedstrijd naar het uitvak van Ajax en laat hij onder zijn NEC-shirt een shirt van FC Twente zien, dat dan zojuist kampioen is geworden."

Wagelaar vervolgt: "Op de terugweg was ik zo ziek als een hond, want Ajax was geen kampioen geworden. Dus ik zit naast Jeroen in de auto en hij zegt: mag ik wel met wat jongens van Vak-P appen? Wie belt er op een gegeven moment? Carlos Aalbers, technisch directeur van NEC. En die was kwaad op Jeroen. Carlos zei: "Dat uitvak van Ajax wordt helemaal wild en we kunnen ze nu niet het stadion laten verlaten."

Heubach geeft toe dat hij vlak na die actie had besloten om even niet meer naar Amsterdam te gaan. "Ik kom nu nog wel eens in Amsterdam, maar in die periode niet. Eerst kwam ik een tijdje niet meer in Amsterdam, maar het is nu geen enkel probleem meer."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 14 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
FC Twente -
-
Fortuna Sittard -
zo 28 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
FC Volendam -
-
FC Twente -
wo 31 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
FC Twente -
-
Excelsior -
za 3 sep. 2022, 18:45
Eredivisie
FC Twente -
-
PSV -
zo 11 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
AZ -
-
FC Twente -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
4 Excelsior 1 2 3
5 Ajax 1 1 3
6 FC Twente 1 1 3
7 FC Groningen 1 0 1
8 FC Utrecht 1 0 1
Bekijk de hele stand