Wagelaar ziet 'ijzersterk' FC Twente: "Ajax vanaf minuut 1 kansloos"

René Wagelaar is geschrokken van Ajax in de wedstrijd tegen FC Twente. De voormalig spelersmakelaar, die de Amsterdamse club een warm hart toedraagt, heeft weinig vertrouwen in dit seizoen.

"Het was een ijzersterk FC Twente en geen enkele kans voor Ajax", zegt Wagelaar bij 1Twente Voetbaltijd. "Vanaf minuut één waren zij kansloos. Ugalde moet eigenlijk de eerste bal al maken. Dan is het binnen een minuut al 1-0, maar ze hebben zoveel kansen gehad en waren in de duels beter. Elke bal was voor FC Twente. Ajax keek apathisch toe, zo slap, ongeïnspireerd en slordig."

"FC Twente was agressief en goed op de manier die we thuis van ze gewend zijn", vervolgt Wagelaar. "Maar het was ook Ajax dat het ontzettend slap benaderde. Ik vond het zo matig. Ajax liet het gewoon over zich heen gaan. Vlap kreeg alle ruimte en er werd geen druk gezet op de opbouw. Het schijnt dat Akpom, dat zei Sven Mislintat, 27 goals in één seizoen heeft gemaakt in Engeland. Dat is waarschijnlijk met trainingen erbij. Die gaat die doelpunten in Nederland natuurlijk nooit maken. Die kan er geen ene klote van."

Wagelaar spreekt van een zeer matige selectie bij Ajax. "Ik ben zo teleurgesteld wat er opgehaald is. Maar ik ben wel realistisch en denk niet: het komt nog wel. Dit komt nooit meer. Het gaat ook lang duren, want je moet eerst weer goede spelers halen. Je moet van deze zooi af. En hoe kom je hier vanaf? Met vreselijk veel verlies voor het tweede jaar achter elkaar", aldus Wagelaar, die vreest voor nog een tussenjaar. "PSV is beter, Feyenoord is beter, FC Twente is beter en AZ is beter. Je komt daar met dit elftal nooit bij."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
10/08
NEC
18:45
FC Twente
za
17/08
FC Twente
18:45
Sparta Rotterdam
zo
1/09
FC Utrecht
12:15
FC Twente
za
14/09
FC Twente
16:30
PEC Zwolle
zo
22/09
Almere City
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Almere City 0 0 0
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
8 Fortuna Sittard 0 0 0
Bekijk de hele stand