Ten Voorde blikt terug: "Toen werd er geen bier meer geschonken"

Leon ten Voorde
Leon ten Voorde Foto: © NESimages

Fardau Wagenaar en Leon ten Voorde waren afgelopen zondag aanwezig bij het duel tussen PEC Zwolle en FC Twente. Zij probeerden achter de bus van FC Twente aan te rijden, maar werden gestopt door de politie. Hier baalde vooral Fardau Wagenaar van, zo was te horen in De Ballen Verstand.

Ten Voorde steekt van wal: "Na de laatste wedstrijd was nog één man heel druk bij FC Twente. Dat was teammanager Bart Bruins. Die kreeg alleen maar verzoeken van spelers dat ie hotels moest regelen om te overnachten. Hij was de hele tijd aan het bellen. Ik zeg: 'Bart, wat ben je toch aan het doen, man'. Spelers willen allemaal overnachten zei hij, ik moet hotels regelen. Het zijn voetballers hè, er wordt veel voor ze geregeld op het laatste moment." 

Dan komt de Haaksbergenaar op de reis in de auto naar huis vanuit Zwolle. "Dat was een beetje trauma-verwerking. In 2010 hebben we van die hele busreis niks meegekregen, toen stonden we 10 kilometer erachter in de file. Nadat we om half 12 op de Oude Markt aankwamen werd er geen bier meer geschonken, dat was ons kampioensfeest. En het regende..." 

Fardau Wagenaar reageert: "Het regende nu weer en we reden achter die bus aan en op een gegeven moment zien we dat die bus wordt ingehaald door een gele bus. Dat was de bus van Go Ahead Eagles en die gingen meefeesten. Bij Markelo stonden er heel veel supporters op de viaducten. Toen was ik geïrriteerd, want de politie hield ons tegen en je moet achter de bus aan. We werden op afstand gehouden door een motoragent. Ik heb het nog wel geprobeerd, maar mijn charmes werken niet meer. Ik ben te oud denk ik, dus wij stonden daar maar. Echt balen. Heb nog wel wat ingezoomd, het was wel heel gaaf."

Ten Voorde vult aan: "We wisten ook dat in Markelo de eerste supporters stonden, dat was geweldig. Toen kwamen we dichterbij en op meer viaducten stonden supporters. Bij Borne stonden de meesten onder het viaduct omdat er een regenbui was", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties