Wagenaar geniet van FC Twente: "Ik kijk daar heel graag naar"

Tijmen van Wissing en Fardau Wagenaar
Tijmen van Wissing en Fardau Wagenaar Foto: © Orange Pictures

Fardau Wagenaar geniet dit seizoen van FC Twente. De journaliste van TC Tubantia, die met name de verrichtingen van Heracles Almelo volgt, is zeer te spreken over het werk van technisch directeur Jan Streuer.

"Streuer heeft best wel interessante spelers binnengehaald, echt veel vind ik", zegt Wagenaar bij De Ballen Verstand. "Ook met Pröpper, Sadílek, Ugalde, Van Wolfswinkel, Cerny en Misidjan, dat zijn allemaal super interessante spelers. Ik vind het heel leuk om naar die spelers te kijken."

"Ik vind dat ze goed zijn voor de groep en goed voor FC Twente als ze praten", vervolgt ze. "Het zijn allemaal intelligente jongens. Ik kijk daar heel graag naar, ook al ben ik bij FC Twente iets meer buitenstaander. Maar ik kan daar wel van genieten."

Wagenaar zou het FC Twente dan ook aanraden om nog een jaar met Streuer en trainer Ron Jans door te gaan. "Streuer heeft toch wel echt mooie mensen binnengehaald. En Jans doet echt wel iets goed, ze staan zesde. Ik zou zeggen: never change a winning team", aldus de journalist.

"Dat is Jan Streuer niet."

Volgens collega Leon ten Voorde is er nog geen beslissing genomen. "Het ligt er natuurlijk ook aan welke koers de club wil uitstippelen", meent hij. "Tegenwoordig ben je als technisch directeur gewoon in- en verkoper. Marc Overmars houdt zich echt niet bezig met het beleid en de koers van Ajax. Die koopt in en verkoopt, dat is zijn taak."

"Maar je hebt ook technisch directeuren die voor de lange termijn een bepaalde koers gaan uitstippelen. Dat is Jan Streuer niet", beseft Ten Voorde. "Stel dat de club daar naartoe wil, dan moet je een andere weg inslaan. Maar als je tevreden bent over hoe het nu gaat, er is rust bij de club, dan moet je voor die koers gaan. De club moet een bepaalde keus gaan maken."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 22 jan. 2022, 21:00
Eredivisie
Willem II -
-
FC Twente -
za 5 feb. 2022, 21:00
Eredivisie
FC Twente -
-
Vitesse -
zo 13 feb. 2022, 16:45
Eredivisie
Ajax -
-
FC Twente -
zo 20 feb. 2022, 14:30
Eredivisie
FC Twente -
-
Go Ahead Eagles -
vr 25 feb. 2022, 20:00
Eredivisie
RKC Waalwijk -
-
FC Twente -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
4 Vitesse 19 1 36
5 AZ 19 13 35
6 FC Twente 19 8 35
7 FC Utrecht 19 7 29
8 SC Cambuur 19 -7 29
Bekijk de hele stand