Kritiek op FC Twente: "Dat stoort me sowieso wel een beetje"

Sem Steijn
Sem Steijn Foto: © NESimages

Sem Steijn weet al een tijdje niet het net te vinden. Ook wanneer de middenvelder wordt gewisseld is te merken dat Steijn niet in de meest grote vorm verkeerd van zijn carrière. In de Oosttribune gaan Tijmen van Wissing en Nico Wantia in op de vorm van Steijn en ook Michel Vlap komt nog ter sprake.

Van Wissing opent: "Sem Steijn vond ik vorige week heel matig tegen RCK. Nu was het zeker geen dissonant. Vlap vond ik heel goed, Daan Rots vond ik heel goed. Van Wolfswinkel met twee treffers natuurlijk een uitblinker. Steijn ja... Die zong een toontje lager en mocht dan ook die vrije trap niet nemen. Die jongen staat op tien treffers halverwege het seizoen. En we zijn anderhalve maand verder en staat nog steeds op tien goals. Dat knaagt toch een beetje aan hem. Ik zat de warming-up te kijken. Die jongen heeft zo'n geweldig schot."

Toch mocht Steijn de vrije trap niet nemen. Van Wissing vervolgt: "Daar zijn afspraken over gemaakt, maar Vlap was hier de eerste persoon. Hij werd onderuit geschopt en eist die vrije trap nog op, dat vond ik niet verstandig van Vlap. Dat gaf hij na afloop ook wel toe. Ik had als ik Vlap was die bal aan een linkspoot gegund. Steijn werd door de camera gevangen, maar 50 meter verderop was ook Gijs Smal verongelijkt dat hij die bal niet mag nemen."

Nico Wantia haakt gelijk in en valt iets op. "Dat stoort me sowieso wel een beetje bij FC Twente, dat chagrijn van de egootjes. Die willen allemaal graag doelpunten en in de spotlights staan. Als het dan een keertje niet lukt of ze worden naar de kant gehaald, dan druipt het chagrijn er vanaf. Dat vind ik jammer, want als team doen ze het uitstekend", besluit Wantia.

Lees meer:
0 reacties