Waterreus: "Bloeddruk FC Twente-aanhang tot kookpunt gestegen"

Ronald Waterreus
Ronald Waterreus Foto: © Pro Shots

Ronald Waterreus heeft zaterdagavond genoten van de wedstrijd tussen FC Twente en Fortuna Sittard. De oud-doelman zag dat de bezoekers uit Limburg er alles aan deden om een resultaat te halen in De Grolsch Veste.

"De bloeddruk van de FC Twente-aanhang was al tot het kookpunt gestegen, toen de Fortuna-spelers nog maar eens een bal De Grolsch Veste uitjoegen", schrijft Waterreus in zijn column voor Dagblad de Limburger. "En ja hoor, opnieuw weerklonk vanaf de tribunes een fluitconcert richting Mats Seuntjens, Zian Flemming en al die anderen die de term 'overlevingsdrang' zo feilloos hadden belichaamd in de fase ervoor."

"Een treffender compliment was ondenkbaar", meent Waterreus. "Ondubbelzinnig bewees een ronduit volwassen Fortuna zaterdagavond waarom de club ook komend seizoen in de Eredivisie speelt. Ik geef eerlijk toe: gewoonlijk ben ik niet zo'n type dat de schoonheid ziet in verstoren, traineren en tijdrekken. Geef mij maar een mooie actie van Seuntjens, Flemming of Deroy Duarte, nog zo'n fijne voetballer."

Waterreus kon er echter ook van genieten. "En toch: zaterdag betrapte ik me erop dat mijn hart juist sprongetjes maakte wanneer de spelers van Fortuna het Twente-publiek weer een stukje verder op stang joegen door de boel te ontregelen. Een zonderlinge mengelmoes van Atlético Madrid en Getafe; dat was Fortuna in de Grolsch Veste. Geserveerd met een zoet sausje van Flemming-genialiteit."

Ricky van Wolfswinkel wordt besprongen door Virgil Misidjan

FC Twente wint voor 30.00 (!) keer je inzet!

FC Twente speelt woensdagavond de thuiswedstrijd tegen FC Groningen. Als nieuwe speler krijg je bij BetCity nu maar liefst 30 keer je inzet voor een overwinning van FC Twente. Schrijf je hier in!

Lees meer:
0 reacties