Weer FC Twente-speler die elders slaagt: "Hoofdschuddend opgesomd"

Denilho Cleonise en Milan Smit tijdens SC Cambuur - FC Twente
Denilho Cleonise en Milan Smit tijdens SC Cambuur - FC Twente Foto: © Pro Shots

Milan Smit werd woensdagavond de grote man bij SC Cambuur in het bekerduel met Vitesse (3-1). De twintigjarige spits scoorde tweemaal in Leeuwarden, waardoor Cambuur zich plaatste voor de halve finale.

Smit tekende in de eerste helft voor de openingstreffer en maakte vlak voor tijd vanaf de strafschopstip overtuigend de 3-1. De spits uit Hollandscheveld staat nu nadrukkelijk op de radar bij FC Twente, dat hem eerder juist liet gaan.

Milan Smit na zijn treffer
FC Twente-doelwit steelt show in beker: "Die kan heel ver komen" Lees ook

Dat is volgens verslaggever Jeroen Kapteijns niet het eerste talent dat FC Twente makkelijk heeft laten lopen. "Bij FC Twente wordt wel eens hoofdschuddend opgesomd welke spelers er ooit allemaal in de jeugd actief waren en zonder doorbraak in Enschede elders aan de weg timmeren", schrijft hij op de website van De Telegraaf.

"Aan het rijtje Mats Wieffer, Thomas Beelen, Tijjani Reijnders, Sam Beukema en Tijs Velthuis kan op korte termijn wellicht ook Milan Smit worden toegevoegd. Smit komt uit Hollandscheveld, het dorp in Drenthe, waar ook Theo ten Caat, oud-speler van onder andere FC Twente, FC Groningen en Vitesse vandaan komt. Na een aantal jaren in de jeugdopleiding van FC Twente stapte de spits 4,5 jaar geleden over naar de jeugdopleiding van SC Cambuur."

Op X verduidelijkt Kapteijns de inleiding van zijn verhaal nadat FC Twente-supporters aangeven dat er ook genoeg spelers wel zijn doorgebroken in Enschede. "Het is wel een bijzonder rijtje van spelers die een tijdje in de Twente-jeugd hebben gespeeld maar elders zijn doorgebroken", vertelt hij. "Er is ook genoeg talent bij Twente zelf doorgebroken (Rots, Hilgers, Oosterwolde, Bruns). Daar is ook genoeg over geschreven maar daar ging dit artikel niet over. Dit was even een inleiding voor een interviewtje met die spits die het heel behoorlijk doet."

"Dat er bij Twente wel eens hoofdschuddend wordt opgesomd welke jongens allemaal in jeugd hebben gezeten zonder te zijn doorgebroken is een feit", vervolgt hij. "Is ook logisch want vier van de vijf zijn afgelopen zomer getransfereerd voor in totaal 31 miljoen en dan moet de klapper met Wieffer nog komen. Achter al die jongens zit een ander verhaal. Het heeft deels te maken met de financiële problemen uit verleden waardoor busjesvervoer werd afgebouwd en beëindiging samenwerking met Go Ahead op locatie Twello. Maar soms zijn ze ook gewoon gewogen en op dat moment te licht bevonden."

"Soms ontwikkelen spelers zich beter dan was ingeschat. FC Twente heeft ook pech gehad dat er voor Streuer en Jans mensen zaten die liever nog wat Spanjaarden uit de Segunda Divison haalden dan eigen talent de kans te geven. Het is nog een wonder dat niet ook Zerrouki al weg was", aldus Kapteijns.

Lees meer:
0 reacties