Weghorst als pinchhitter naar Enschede? "Gaat hij niet mee akkoord"

FC Twente lijkt komende zomer een poging te willen wagen voor Wout Weghorst. In de Oosttribune staan Tijmen van Wissing, Gertjan Verbeek en Jan van Staa ieder anders in de mogelijke komst van de spits.

Verbeek ziet in Weghorst eerder een goede pinchhitter en geen basisspeler. "Ik vind niet dat hij heel goed kan voetballen. Zijn kwaliteiten zijn met name zijn instelling, hij maakt wel oorlog en kan wel een goal maken", begint de oefenmeester. "Hij is wel beperkt in de kleine ruimte en het combinatievermogen. Daar blinkt hij niet in uit. Het is knap wat hij gepresteerd heeft, maar als je kijkt naar wat FC Twente zoekt in de spits zet ik daar wel mijn vraagtekens bij."

Verbeek komt zelf met de namen van Jizz Hornkamp en Kaj Sierhuis. Laatstgenoemde valt ook in de smaak bij Van Wissing, maar daar gaat Van Staa niet in mee. "Jij zet hem op een voetstuk, maar ik heb hem vorige week niet gezien", reageert hij. "Ik zie in Weghorst ook meer een plan B. Je moet internationaal ook fysiek meer brengen, dan is het wel een speler die oorlog kan maken. Zeker voor het thuispubliek."

Van Wissing denkt niet dat Weghorst voor een reserverol naar Enschede komt. "Hij krijgt nu te horen dat hij plan B is, daar gaat hij niet mee akkoord", lacht de verslaggever. Ook de naam van Myron Boadu valt nog in de discussie. De huurling van Monaco zou graag langer bij FC Twente blijven, maar Verbeek is kritisch. "Boadu heeft mij tot nu toe ook niet kunnen overtuigen dat het de eerste spits is."

Lees meer:
0 reacties