Weghorst en Oosting hebben bijzondere band: "Kan zich terugbetalen"

Wout Weghorst
Wout Weghorst Foto: © Orange Pictures

FC Twente hoopt deze zomer Wout Weghorst in de armen te kunnen sluiten. Of dat gaat lukken, is nog maar de vraag. Mocht dat het geval zijn, dan betekent dat een hereniging tussen de spits en trainer Joseph Oosting.

De twee hebben een bijzondere band. "Weghorst heeft een band met Oosting. In het verleden hebben ze samen gewerkt. Dat was in de tijd dat ze bij FC Emmen zaten", vertelt Nicky van der Gijp in FC Afkicken. "Oosting was toen assistent-trainer daar. Hij vertelde ook dat hij Weghorst best wel veel advies heeft gegeven over zijn carrière."

Van der Gijp vervolgt: "Hij vertelde hem dat hij in Nederland moest blijven, naar AZ moest gaan en dat ze altijd al veel contact hebben gehouden. Het advies wat hij toen heeft gegeven kan zich terugbetalen", denkt hij.

Nicky Bartens haakt in: "Zeker ook als je ziet wat voor speler Weghorst is. Hij gaat zo lekker op vertrouwen en op het persoonlijke vlak. Als dat goed is, dan gaat hij echt enorm aan. Ik kan me heel goed voorstellen dat die twee het beste bij elkaar naar boven halen. Ik vraag me af of Oosting meer uit Weghorst zou krijgen dan een andere trainer."

Van der Gijp denkt dat dat wel eens het geval kan zijn. "Als ik heb gezien hoe hij met Michiel Kramer werkte. Dat klinkt stom, maar allebei zijn het van die overdreven karakters (Kramer en Weghorst, red.). Hoe Oosting met hem omging en hem op zijn gemak kon stellen, want dat is niet de gemakkelijkste voetballer, dan moet dat met Weghorst ook honderd procent kunnen. Weghorst is dan ook nog wel een paar klassen beter."

Lees meer:
0 reacties