Weghorst match met FC Twente? "Meer dan Boadu en Van Wolfswinkel"

Wout Weghorst lijkt de nieuwe spits van FC Twente te gaan worden. Dat betekent concurrentie voor Ricky van Wolfswinkel, al zouden beide spitsen ook gezamenlijk in het veld kunnen staan.

"Van Wolfswinkel heeft net zijn contract verlengd, dus die zal wel willen spelen. Het zijn twee een beetje dezelfde types. Meer dan Boadu en Van Wolfswinkel dat zijn. Maar je kan geen nee zeggen tegen Weghorst en die gaat ook zoveel mogelijk spelen", opent Bart Obbink bij FC Afkicken.

Nicky van der Gijp ziet ook een duo in Weghorst en Van Wolfswinkel. "Ik denk dat je in Van Wolfswinkel een hele goede tweede spits hebt. Je weet wat hij gaat brengen. Maar ik denk ook dat ze goed samen kunnen spelen. Hij (Van Wolfswinkel, red.) kan ook vanaf links of tien spelen. Er zijn best situaties in wedstrijden waarin je met allebei start. Ik zie dat wel zitten."

Dat FC Twente 'grote' aankopen doet leidt tot vreugde. "Maar FC Twente toont wel ambitie. Ze gaan de voorronde van de Champions League in. En dit zijn de stappen waarvan je hoopt dat de subtop ze gaat maken. Als subtopper moet je meedoen met dit soort aankopen. Anders kukel je als competitie weer naar beneden en is er straks nog maar één Champions League ticket over."

Lees meer:
0 reacties