Weghorst met Oranje naar EK en dan naar FC Twente? "Echt knap"

Wout Weghorst speelt komend seizoen mogelijk in het shirt van FC Twente. Veel supporters van de Tukkers juichen de mogelijke komst van de 31-jarige spits toe, maar er worden ook vraagtekens gezet of hij in het team past.

Gino Bosz speelde in het verleden samen met Weghorst en is lovend over de aanvaller. "Wat je ziet op de camera, zo is Wout ook achter de schermen. Iedereen heeft er een mening over, maar het is echt zoals hij is", zegt Bosz in #DoneDeal, de podcast van VoetbalPrimeur.

Bosz zat bij Heracles Almelo in het team met Weghorst en genoot van de spits uit Borne. "Hij zat áltijd in de gym", meent de zoon van PSV-trainer Peter Bosz. "Je had destijds Wout Weghorst en Robin Gosens (later uitkomend voor het Duits elftal, red.), dat was ook zo'n jongen. Je zou ze niet meteen oppikken, ook bij Heracles niet. Als je ziet wat zij ervoor deden… dat was echt knap, en dan zie je ook wat er mogelijk is als je er alles voor doet."

Bosz had echter nooit verwacht dat Weghorst bij Manchester United zou belanden. "Nee, zeker niet, maar des te knapper is het dat hij zich bij elke club zo makkelijk aanpast en altijd weer zijn ding doet", aldus de oud-verdediger, die Weghorst zeker zou meenemen naar het EK. "Ik denk dat dat het beste is. Memphis is gewoon je eerste spits, gok ik, als hij fit is. Brobbey heeft het ook heel goed gedaan dit jaar. En je ziet als Wout erin komt… er gebeurt altijd wat, ook tegen Argentinië", blikt hij terug. Het EK in Duitsland begint dit jaar op 14 juni en de finale is op 14 juli. 

Lees meer:
0 reacties