Weghorst naar FC Twente? "Weet niet of Twente daar geld voor heeft"

Wout Weghorst
Wout Weghorst Foto: © BSR Agency

Wout Weghorst wordt de afgelopen periode flink gelinkt aan FC Twente. De spits was recent aanwezig in De Grolsch Veste en heeft al vaker aangegeven graag voor de club uit Enschede uit te willen komen.

Als Weghorst komende zomer water bij de wijn doet, kan hij zomaar gaan schitteren in het shirt van FC Twente, zo denken Tijmen van Wissing en Nico Wantia. Het valt wel op dat de spits de afgelopen periode vaak van zich laat horen: "Ik zou nu alvast beginnen met een real life soap", zegt Van Wissing bij De Oosttribune.

"Het is toch echt verschrikkelijk met hem. Het lijkt me heerlijk om elke week dat theater te zien. Het is vast niet bewust dat hij de media op zoekt, hij wordt er naar gevraagd. Hij mag gewoon fan zijn van Twente", aldus de journalist. "Hij heeft vorige week maar elf minuten gespeeld, dus die jongen is ook klaar bij Hoffenheim. Hij is niet eens meer basisspeler op dit moment."

Als FC Twente Weghorst wil inlijven, moet de club wel een contract losweken. "Ik weet niet of Twente daar überhaupt geld voor heeft. Burnley zou er ook akkoord mee moeten gaan. Bij Burnley heeft hij niks gepresteerd. Ik denk dat het daar ook heel erg van af hangt, ik weet niet wat zijn marktwaarde nog is. Transfermarkt zegt dat hij negen miljoen waard is op dit moment, dat gaat Twente niet betalen. Je gaat geen negen miljoen betalen voor een spits van 31. Misschien zijn ze bij Burnley zó klaar met dit pathetische gedrag dat ze zeggen: 'we schrijven negen miljoen af'."

Lees meer:
0 reacties