Weghorst niet naar FC Twente? "Ze hebben zeker nog wel een kans"

Wout Weghorst
Wout Weghorst Foto: © BSR Agency

Valentijn Driessen denkt dat Wout Weghorst een geweldige aankoop voor Ajax zou zijn. De spits van Oranje werd vrijdagmiddag ineens veelvuldig aan de Amsterdammers gelinkt. 

Weghorst leek deze zomer naar zijn grote liefde FC Twente te gaan, maar nu zou zijn voorkeur bij Ajax liggen. "FC Twente heeft zeker nog wel een kans, de tijd lijkt in hun voordeel", vertelt Mike Verweij in Kick-off. "Zij kunnen wel gelijk handelen, maar hikken wel een beetje tegen die transfersom van vijf miljoen euro aan. Het is geen goedkope jongen, want hij zal ook wat willen verdienen. Hij heeft zelf aangegeven dat hij liever naar Ajax gaat, alleen kunnen die op dit moment nog niet schakelen." 

De aanvaller van Burnley zou als pinchhitter achter Brian Brobbey moeten dienen, maar Driessen gelooft daar niet in. "Weghorst gaat echt niet op de bank zitten, daar neemt hij geen genoegen mee. Het zijn nu al concurrenten (bij Oranje red.) en dat worden het bij Ajax ook. Hij brengt wel wat buiten het veld wat ze bij Ajax missen, wat dat betreft kan hij een versterking zijn."

Driessen gelooft dat Weghorst in de Eredivisie makkelijk goed is voor minimaal twintig doelpunten. "Je loopt met die twee natuurlijk fluitend door de Eredivisie", aldus de journalist. "Het zou een geweldige ontwikkeling zijn als hij naar Ajax komt, circus Weghorst."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
10/08
NEC
18:45
FC Twente
za
17/08
FC Twente
18:45
Sparta Rotterdam
zo
1/09
FC Utrecht
12:15
FC Twente
za
14/09
FC Twente
16:30
PEC Zwolle
zo
22/09
Almere City
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Almere City 0 0 0
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
8 Fortuna Sittard 0 0 0
Bekijk de hele stand