Weghorst onhaalbaar? "Een goal is een of twee miljoen euro erbij"

Wout Weghorst juicht
Wout Weghorst juicht Foto: © BSR Agency

Wout Weghorst maakte zondag in Hamburg het winnende doelpunt voor Nederland. Tegen Polen schoot de spits in de 83ste minuut de 2-1 binnen, wat uiteindelijk genoeg bleek voor drie punten. Weghorst staat nog altijd in de belangstelling van FC Twente, maar de vraagprijs voor de Burnley-aanvaller kan nu wel eens flink gestegen zijn.

Clubwatcher Leon ten Voorde weet dat de komst van de Oranje-spits steeds lastiger wordt. De voetbaljournalist denkt dat niet iedereen even blij was met de winnende goal van Weghorst. "Dat is de grote keerzijde waar alle FC Twente-supporters mee zitten. Ik denk technisch directeur Arnold Bruggink ook wel", begint Ten Voorde bij De Ballen Verstand. "Die dachten zondagmiddag om 17.00 wel van: ai, kut."

"Je hebt vanaf nu meerdere scenario's", stelt Ten Voorde. "Stel dat Weghorst het hele EK had verpieterd op de bank, andere spelers waren in de schijnwerper gekomen of Nederland was in de groepsfase al uitgeschakeld geweest... Dan heeft niemand het over Weghorst. Dan is de kans dat hij naar Twente gaat nog vrij reëel."

"Nu hij, op dit podium, de winnende heeft gemaakt... Je ziet wat het losmaakt in heel Europa. Dat betekent wat. Clubs denken: hé, zo belangrijk kan hij zijn op dit niveau. Hij staat nog een jaar onder contract bij Burnley, die gaan nu achterover leunen. Die gaan nu nooit een prijs noemen. Een goal is één of twee miljoen euro erbij", aldus Leon ten Voorde. 

Lees meer:
0 reacties