Weghorst sprak liefde voor FC Twente uit: "Dan ga je niet naar Ajax"

Wout Weghorst
Wout Weghorst Foto: © BSR Agency

FC Twente heeft stevige concurrentie gekregen in de strijd om Wout Weghorst. De spits van het Nederlands elftal wordt ook al enige tijd gelinkt aan Ajax, al is FC Twente-watcher Leon ten Voorde benieuwd hoe serieus de belangstelling uit Amsterdam is.

"Ik denk dat een speler wel gevoelig is als Ajax zich zou melden", begint Ten Voorde in de podcast De Ballen Verstand. "We hebben het overal gelezen, maar we hebben nog nooit een citaat gelezen van iemand van Ajax of van Weghorst over Ajax."

Weghorst zei eerder dat hij graag naar FC Twente wilde verkassen en dus verwacht Ten Voorde niet dat Weghorst naar Ajax verkast. "Dat zou heel ongeloofwaardig zijn, omdat hij zijn liefde voor FC Twente duidelijk heeft aangegeven. Daar geloof ik ook echt wel in, dan ga je niet naar Ajax", aldus de journalist.

"Maar we gaan een beetje speculeren over iets dat naar buiten is gebracht", vervolgt Ten Voorde. "Het zal ongetwijfeld kloppen, maar hij heeft er zelf nog nooit wat over gezegd. Laten we er gewoon vanuit gaan dat hij in Nederland alleen voor Twente wil spelen. Alleen je moet wel reëel zijn, je weet ook niet wat het EK nog in petto heeft voor Weghorst."

De goal van Weghorst tegen Polen heeft FC Twente in ieder geval niet geholpen. "Arnold Bruggink heeft al gezegd dat dit een transfer van de lange adem wordt. Dat zei hij vorige week. We zijn nu een week verder en nu is het al wel duidelijk dat dat zeker zo is. Burnley gaat achterover leunen", beseft Ten Voorde. "De kans dat Weghorst komt, is door die ene goal niet groter geworden, dat is de conclusie."

Lees meer:
0 reacties