"Weghorst wil naar FC Twente, hij gaat flink salaris inleveren"

Weghorst juicht na zijn goal in de Johan Cruijff Arena
Weghorst juicht na zijn goal in de Johan Cruijff Arena Foto: © Pro Shots

Leon ten Voorde is benieuwd hoe de selectie van FC Twente er volgend seizoen uit zal zijn. De Tukkers moeten door het vertrek van Joshua Brenet en Gijs Smal sowieso op zoek naar een nieuwe rechts- en linksback, terwijl de verslaggever ook wijst op het potentiële programma met veel extra duels.

"Als je een Europese groepsfase ingaat, heb je er sowieso acht wedstrijden bij", legt hij uit in de podcast De Warming-Up op de website van Tubantia. "Er wordt wel gekeken naar wat dat doet met een groep. Ze zijn het niet gewend dat je donderdags en zondags moet spelen, dat gaat natuurlijk wel wat met een groep doen. De enige die dat eigenlijk gewend is, is er nog niet, en dat is Wout Weghorst", constateert Ten Voorde.

De clubwatcher is benieuwd of de Tukkers er in slagen om Weghorst uiteindelijk vast te leggen. "De bal ligt bij Burnley", weet hij. "Ze zullen hem niet gratis laten gaan, maar hij is daar wel een grootverdiener. Ze gaan waarschijnlijk degraderen (Burnley staat 19e met vijf punten achterstand op een 'veilige' plek, red.), wat in de Premier League natuurlijk wel consequenties heeft. Hij is bij Burnley niet zo succesvol geweest en bij Hoffenheim gaat het nu ook moeizaam. Hij speelt lang niet altijd. Burnley is wel genegen om Wout Weghorst te verkopen. De vragen zijn nu: wanneer en voor hoeveel?"

"Hij wordt natuurlijk gaandeweg de window goedkoper, als hij niet wegkomt", voorspelt Ten Voorde. "Alleen: als je voorronde Champions League moet spelen, heb je hem vanaf het eerste moment nodig. Die afweging moet de club uiteindelijk maken. Ze hebben nog geen indicatie van Burnley hoeveel hij moet kosten", vervolgt de journalist, die verwacht dat FC Twente en Weghorst er wel uit gaan komen. "Dat is geen probleem, hij wil naar Twente. Hij zal bij lange na niet de salarissen verdienen die hij in Engeland en Duitsland heeft ontvangen. Hij gaat flink inleveren", besluit Ten Voorde over de Oranje-international.

Lees meer:
0 reacties