"Weghorst wil ooit naar FC Twente, maar vindt Ajax zeer interessant"

Wout Weghorst juicht na een goal voor het Nederlands elftal
Wout Weghorst juicht na een goal voor het Nederlands elftal Foto: © Pro Shots

Wout Weghorst heeft de clubs voor het uitkiezen. De spits van het Nederlands elftal wordt al lange tijd begeerd door FC Twente, maar heeft meerdere ijzers in het vuur. Zo aast ook Ajax op de boomlange aanvaller uit Borne, die waarschijnlijk pas na het EK een knoop doorhakt.

Weghorst vertrekt waarschijnlijk bij het gedegradeerde Burnley, waar hij nog een eenjarig contract heeft. "Ajax denkt Weghorst derhalve relatief goedkoop naar Amsterdam te kunnen halen", schrijft Lentin Goodijk in Voetbal International. "De club ziet de Oranje-international in principe als vervanger van Chuba Akpom, die en nieuw seizoen als tweede spits niet lijkt te zien zitten. Voor Akpom is veel interesse, onder meer uit de Premier League."

Ajax ziet ook de kwaliteiten van Weghorst en heeft zich daarom in de strijd met FC Twente gemengd. "Hij heeft zijn waarde als breekijzer als lang en breed bewezen, maar brengt ook een mentaliteit mee die de Ajax-selectie het voorbije seizoen node heeft gemist", weet Goodijk, die aangeeft dat Ajax de 1,97 meter lange spits wel als back-up achter Brian Brobbey ziet. "Weghorst zou dan voor stevige concurrentie kunnen zorgen."

"Het is bekend dat FC Twente hem graag naar Enschede zou halen, terwijl Weghorst zelf meermaals het verlangen heeft uitgesproken om ooit te spelen voor de club uit de regio waar hij opgroeide", vervolgt Goodijk. "Het lijdt echter geen twijfel dat hij de stap naar Ajax zeer interessant vindt." De Amsterdammers moeten echter wel eerst verkopen voordat Weghorst gecontracteerd kan worden. "Uiteraard hebben de Amsterdammer ook andere spelers in beeld, zoals Weghorst ook meerdere opties heeft", aldus Goodijk.

Lees meer:
0 reacties