Wermink: "Bij FC Twente hebben ze zijn potentie nooit echt gezien"

Gerhard Wermink
Gerhard Wermink Foto: © Pro Shots

Met een eventuele definitieve selectie voor Oranje vergaat het Mats Wieffer bij Feyenoord voor de wind. Zijn persoonlijkheid speelt daarin een belangrijke rol, vertelt Gerhard Wermink, voormalig coördinator van de jeugdopleiding van FC Twente.

Wermink vond Wieffer als jeugdspeler niet per se lastig, maar wél eigenwijs. "Maar wel eigenwijs in de goede zin van het woord. Ik hou wel van jonge spelers die een mening hebben, dat betekent dat ze ergens over nadenken, Dat duidt ook op karakter", vertelt de huidig fysiek trainer van FC Emmen in Voetbal International. Wermink kan zich Wieffer in de jeugd nog goed herinneren. "Een klein kereltje, pas laat rijp. Creatief, goed aan de bal en hij had het beste ruimtelijke inzicht van alle spelers in de opleiding. Mats zag oplossingen die anderen niet zagen."

Uiteindelijk redt Wieffer het niet in de opleiding van FC Twente. Wermink snapt het, maar kan het tegelijkertijd niet begrijpen dat de middenvelder als niet goed genoeg bestempeld wordt. "Zijn probleem was toen nog het fysiek. Waar jongens meestal rond hun dertiende een groeispurt krijgen, duurde dat bij Mats wat langer. Daardoor kwam hij in wedstrijden op momenten fysiek tekort en léék het of hij niet best speelde. Maar eigenlijk moet je daar doorheen kijken en dat is niet gebeurd. Bij FC Twente hebben ze zijn potentie nooit echt gezien."

Nederlands elftal

Nederland wint voor 100 (!) keer je inzet!

Het Nederlands elftal start de EK-kwalificatiecampagne vrijdagavond met een zware uitwedstrijd tegen vicewereldkampioen Frankrijk. Weet Oranje te winnen in Parijs? Als nieuwe speler bij BetCity krijg je maar liefst bij een zege van Nederland! Schrijf je hier in claim de Odds Boost!

Voor bestaande spelers is er ook een mooie actie bij BetCity. Stort 20 euro en kreeg een Free Bet van 5 euro voor Frankrijk - Nederland! Claim hier de bonus!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
1/04
Excelsior
18:45
FC Twente
zo
9/04
FC Twente
12:15
SC Cambuur
zo
16/04
FC Utrecht
14:30
FC Twente
zo
23/04
FC Twente
12:15
Sparta Rotterdam
zo
7/05
FC Emmen
12:15
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Ajax 26 44 55
3 PSV 26 36 53
4 AZ 26 22 53
5 FC Twente 26 22 47
6 Sparta Rotterdam 26 14 46
7 FC Utrecht 26 1 38
8 NEC 26 9 34
Bekijk de hele stand