Wieffer blikt terug: "Ik wist dat ik te goed was voor dat niveau"

Mats Wieffer in actie voor FC Twente
Mats Wieffer in actie voor FC Twente Foto: © Pro Shots

De carrière is sinds zijn goede spel bij Excelsior in een stroomversnelling terecht gekomen. De pas 23-jarige middenvelder maakte een transfer naar Feyenoord en groeide door tot international van het Nederlands Elftal.

Toch ging het niet altijd van een leien dakje. Bij FC Twente kwam er na zijn debuut een mindere periode. Onder Mario Pusic, met wie hij nu te maken heeft bij Feyenoord, debuteerde de geboren Tukker in het eerste elftal van de Enschedeërs. Tegenover HELDEN vertelt Wieffer hierover het volgende. "Ik had de hele voorbereiding meegedaan, maar had niet verwacht dat ik zo jong al in het eerste kwam. Ik heb uiteindelijk het hele jaar met het eerste meegedaan."

Toch kwam zoals gezegd een mindere periode, want Pusic vertrok. Gonzalo García Garcí volgde hem op en die stuurde Wieffer regelmatig terug naar de A1. "De trainer zag het gewoon niet in mij zitten", relativeert hij. Ook was Wieffer teleurgesteld in één ding. "Dat ik het hele jaar heb gevraagd wat ik beter moest doen om een kans te krijgen, maar dat heeft niemand mij ooit verteld. Het is niet altijd makkelijk geweest, maar het hielp dat ik het met iedereen altijd goed kon vinden. Ik had altijd het gevoel dat ik het kon, zag op de trainingen bij A1 dat het wel goed zat. Ik wist dat ik te goed was voor dat niveau, heb er altijd plezier in gehouden", zo vertelt hij.

Wieffer vertrok uiteindelijk naar Excelsior waar hij met zijn goede spel een transfer naar Feyenoord verdiende.

Lees meer:
0 reacties