Wieffer duurste Tukker ooit: "Ze keken allemaal niet naar hem om"

Mats Wieffer
Mats Wieffer Foto: © Pro Shots

Mats Wieffer vertrok afgelopen week voor maar liefst dertig miljoen euro naar Brighton, Hove & Albion. Daarmee is hij de meest waardevolle Tukker in de voetbalgeschiedenis. Bij FC Twente haalde hij amper het eerste.

"Dan is er sinds dit weekend nog de wonderlijke story van de duurste voetballer uit deze regio. Het Engelse Brighton legt maar liefst 30 miljoen euro neer voor Mats Wieffer uit Borne. Bizar, als je zijn achtergrond kent. Bij FC Twente kwam hij niet verder dan twee optredens in het eerste elftal, waarvan eentje heel kort als rechtsback in de Keuken Kampioen Divisie", opent Ten Voorde bij de TC Tubantia.

Op het hoogste niveau speelde hij nooit voor FC Twente. "In de eredivisie speelde hij nooit voor de club die hem opleidde. Wieffer werd vooral als lastig beschouwd, en dat was hij soms ook, vooral voor zichzelf. Marino Pusic zag het niet in hem zitten en Gonzalo Garcia en Ted van Leeuwen keken niet naar hem om."

Hij haalde de top via een andere weg. "Via het klasje van Theo ten Caat (een klein groepje spelers dat elke dag apart trainde) naar de top. Het kan. Net als Ramiz Zerrouki, die ook jaren niet aan de bak kwam bij FC Twente, maar de club uiteindelijk miljoenen opleverde."

Lees meer:
0 reacties