Wieke Kaptein baalt: "Daar werd met name het verschil in gemaakt"

Teleurstelling bij Wieke Kaptein (FC Twente)
Teleurstelling bij Wieke Kaptein (FC Twente) Foto: © BSR Agency

Voor Wieke Kaptein eindigde een bijzondere week met een bittere pil. De middenveldster maakte haar basisdebuut bij de OranjeLeeuwinnen, maar liep plaatsing voor de Olympische Spelen mis. Zondag ging Kaptein met FC Twente Vrouwen onderuit tegen Ajax Vrouwen, waardoor de Tukkers de ongeslagen status kwijt zijn.

"Dat was echt een heel mooie ervaring. Ik vond het echt supervet en het was voor mij ook echt een kippenvelmoment", blikt Kaptein bij Tubantia terug op haar basisdebuut in Oranje. In het Abe Lenstra Stadion verloren de Leeuwinnen met 2-0 van Duitsland. Zuur, zo noemt de 18-jarige dat. Kaptein had geen moeite om vervolgens weer snel te schakelen bij FC Twente Vrouwen. "Spelen voor Nederland en voor je club is iets wat je apart van elkaar moet zien. Je moet daarna gewoon weer snel schakelen."

Zondag speelde FC Twente Vrouwen de topper tegen Ajax Vrouwen, maar in De Grolsch Veste wisten de Tukkers geen vuist te maken. "Ook dit was erg zuur", baalt de jongeling. "Ze waren vandaag effectiever dan wij waren en ik denk dat daar met name het verschil in werd gemaakt. Ik denk dat we vandaag als team wel goed voetbal hebben laten zien."

Kaptein vertrekt na dit seizoen bij FC Twente Vrouwen en zou graag afscheid willen nemen met een prijs. Met haar transfer naar Chelsea is de middenveldster nog niet echt bezig: "Toen ik net het veld opkwam, dacht ik wel dat het misschien een van mijn laatste keren in De Grolsch Veste was. Dit is ook de club waar ik ben opgegroeid, dus ik zal het zeker missen."

Lees meer:
0 reacties