Wieke Kaptein 'beste voorbeeld' bij FC Twente: "Niks mooiers"

FC Twente Vrouwen wil graag lokale speelsters opleiden richting het eerste elftal. Wieke Kaptein is daar een schoolvoorbeeld van: de middenveldster kwam over van Achilles'12 en groeide uit tot vaste waarde in Enschede.

"Dat is echt het beste voorbeeld. Ook Reggeborgh (de nieuwe hoofdsponsor van FC Twente, red.) wil graag iets doen voor de regio. Het is echt wel belangrijk", geeft Rene Roord aan in een special van het clubkanaal. "We zijn onze jeugdopleiding aan het verbeteren. We hebben in onze Onder 16 en in het beloftenteam echt talenten zitten"

"Maar er is niks mooier zoals Wieke, die vanuit de regio doorkomt naar het eerste elftal. Op termijn willen we daar wel meer naartoe. Het heeft alleen iets meer tijd nodig, dat ze makkelijk in kunnen stromen bij het eerste elftal", aldus de technisch manager.

Kaptein vertrekt deze zomer bij FC Twente Vrouwen. Ze vervolgt haar carrière bij Chelsea. "Wat Wieke zo interessant maakt voor Chelsea? Voor Chelsea denk ik wel het type dat ze is. De manier waarop ze speelt, past wel bij het huidige Chelsea", is Roord van mening. "Er is wel de kanttekening: Chelsea krijgt een andere coach. Dan moet je maar afwachten hoe of dat hetzelfde blijft. De invloed van een coach is best wel groot. We zullen het zien."

"Ze is best nog wel heel jong. Chelsea heeft heel veel voetbalsters, dus of ze daar gaat spelen of nog on loan gaat naar een andere Engelse club, dat zullen we zien. Maar Chelsea heeft haar gekocht van ons", sluit Roord af.

Lees meer:
0 reacties