Wieke Kaptein: "Dat klinkt misschien hard maar dat is wel zo"

Wieke Kaptein
Wieke Kaptein Foto: © BSR Agency

FC Twente Vrouwen kon afgelopen zondag kampioen worden, maar speelde gelijk tegen FC Utrecht. Hierdoor moet het kampioensfeest nog even worden uitgesteld. De Volkskrant sprak met Caitlin Dijkstra en Wieke Kaptein. Beide speelsters tekenden vorige zomer al een contract bij een Europese topclub, maar lieten zich terug verhuren aan FC Twente.

"Het is gewoon heel belangrijk om te spelen’, legt Dijkstra de keuze uit. "Daarom hebben we dat toen besloten en ik denk dat het sowieso het eerste halfjaar goed is geweest om nog hier te zijn." Maar, als ze zich door willen ontwikkelen zullen ze de grens over moeten. "Dat klinkt misschien hard, maar het is wel zo", zegt Kaptein, die al vanaf haar vijftiende in het eerste van Twente speelt. "Ik wil beter worden en dan moet ik uiteindelijk deze stap zetten."

Toch is speeltijd in het buitenland geen garantie. "Ik ben niet iemand die heel snel denkt dat het de slechte kant op zal gaan", zegt Kaptein. "En ook niet de goede kant. Ik ga gewoon kijken hoe het is en hopelijk gaat het lopen. Zo niet, dan moeten we gaan praten met de club, maar ik zal me sowieso ontwikkelen, voetballend, maar ook mentaal."

Toch ligt de focus de komende weken nog even op FC Twente, waarmee ze graag kampioen willen worden. "We moeten er nog even vol voor gaan", zegt Dijkstra. "En dat gaan we doen ook. De laatste maanden hebben we nog één doel: gewoon die schaal binnenhalen."

Lees meer:
0 reacties