Wieke Kaptein geeft advies aan speelsters: "Dat raad ik aan"

Wieke Kaptein begon haar carrière bij Achilles'12. De inmiddels 18-jarige middenveldster startte op haar zesde met voetballen, maar deed eerst een andere sport: turnen.

"Ik zat eerst een week op turnen. Toen mocht ik bij mijn broers kijken en ben ik het veld op gerend. Toen zeiden m'n broers 'nou, dat turnen wordt niks, doe haar maar op voetbal'. Sindsdien hou ik van het spelletje en ben ik er nooit meer vanaf gegaan", vertelt Kaptein met een glimlach voor de camera's van het clubkanaal van FC Twente.

De speelster van FC Twente Vrouwen heeft in de jeugd altijd met jongens gevoetbald. "Vanaf de Barkeltjes, dus de kleintjes, tot de F3, F1, E3, E1 en dan D1. Dan blijf je zo doorgaan in de selectieteams. Het heeft mij zeker heel veel gebracht. Ik raad ook aan om het zo lang mogelijk uit te stellen om met meiden- of vrouwenteams mee te gaan doen", is het advies van Kaptein.

"Je leert superveel van de jongens. Het niveau is gewoon net iets hoger. Je kan mannenvoetbal en vrouwenvoetbal niet met elkaar vergelijken. Maar als je als meisje in zo'n selectieteam zit, daar leer je heel veel van. Dat neem je allemaal weer mee als je ouder bent en je naar een vrouwenteam gaat", weet de Oranje-international.

Lees meer:
0 reacties