Wieke Kaptein treurt, ondanks basisdebuut: "Dat overheerst nu"

Wieke Kaptein tegen Duitsland
Wieke Kaptein tegen Duitsland Foto: © Pro Shots

Wieke Kaptein brak in het betaalde voetbal door bij FC Twente en stapte in de zomer van 2023 over naar Chelsea. Woensdagavond debuteerde de middenveldster in de basis van de OranjeLeeuwinnen, maar toch houdt Kaptein een vervelende nasmaak over aan het treffen met Duitsland.

"Het was mooi om voor het eerst in de basis te staan. Heel bijzonder. Maar het gevoel over het resultaat overheerst nu", treurt Kaptein bij de NOS. "Het was heel erg belangrijk om de Olympische Spelen te halen. We hebben een heel bijzonder team staan. Qua leeftijden, maar ook qua persoonlijkheden. Voor mijzelf was het heel belangrijk, ook omdat ik graag wilde dat de meiden die al heel veel interlands op hun naam hebben dit toernooi nog mee mochten maken."

"Maar het mocht niet zo zijn. We moeten door, als team", gaat de voetbalster verder. Ondanks dat Kaptein in de basis debuteerde, leek ze weinig last van de zenuwen te hebben. "Het is heel makkelijk om in te stromen in zo'n goed team. Je komt makkelijk aan de bal en kunt hem ook makkelijk weer kwijt. Ik voelde me goed op het veld, dus dat is wel fijn", aldus Kaptein.

Lees meer:
0 reacties