Wijzingt Oosting opstelling? "Ünüvar is zeker klaar voor de basis"

Joseph Oosting gaat met zijn FC Twente op bezoek in Amsterdam bij Ajax. Welke elf er morgen in de basis staan is nog een raadsel, maar wellicht is oud-Ajacied Naci Ünüvar een van de spelers die de basiself haalt.

"Het zou wel heel raar zijn als ik zeg dat we voor een punt gaan. We gaan voor het maximaal haalbare. Ook gezien onze ambitie. We gaan voor de drie punten, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan", opent Oosting bij 1 Twente Enschede.

Hij hoopt het voetbal van de laatste weken terug te zien in Amsterdam. "Maar we moeten voortborduren op wat we bijvoorbeeld uit bij SC Heerenveen hebben laten zien, ook hoe we hebben verdedigd. Dat wil ik wel graag terug zien bij Ajax."

Ajax oogt fragiel, maar Oosting verwacht geen fluitconcerten. "Ik ga ervan uit dat de supporters van Ajax de club supporten in deze fase. Ik wil graag naar onze ploeg kijken. Ik wil het voetbal zien dat we het hele jaar hebben laten zien.

Naci Ünüvar zit in een goede fase. Start hij in de basis? "Hij is zeker klaar voor de basis. We denken dat hij negentig minuten kan spelen, zeker. Ik snap dat deze vragen er zijn. Maar je kunt er maar elf opstellen. Hij kan starten, is fit en zit bij de selectie. Afgelopen zaterdag viel hij goed in en heeft hij zijn meerwaarde en nu is het aan hem om dat vast te houden."

Lees meer:
0 reacties