Wilfred Genee zingt 'FC Twente-nummer' tijdens Vandaag Inside

De BoerBurgerBeweging (BBB) is de grote winnaar van de Provinciale Statenverkiezingen. De partij van lijsttrekker Caroline van der Plas is als nieuwkomer de grootste in onder meer Overijssel en heeft volgens een voorlopige prognose van persbureau ANP 15 van de 75 zetels in de Eerste Kamer behaald.

Reden voor Wilfred Genee om het liedje 'Sweet Caroline' live te zingen in de uitzending van Vandaag Inside. Het nummer wordt steevast gedraaid na wedstrijden van FC Twente in De Grolsch Veste. "Het is een historische dag als het gaat om de Nederlandse politiek. De BBB slaat keihard toe", zegt de presentator. Genee neemt daarna contact op met Van der Plas, die in Bathmen dolenthousiast reageert op de verkiezingsuitslag.

"Ik ben helemaal omver geblazen vanavond en daar is heel wat voor nodig", antwoordt Van der Plas. "We zijn genegeerd, we zijn uitgelachen, we zijn beschimpt. We waren inhoudsloos en deden niet ter zake. Nederland heeft gesproken. En wie niet ter zake doet, is de coalitie op dit moment en heel veel andere partijen."

Volgens Genee heeft de steun van Johan Derksen voor de BBB meegespeeld. "Johan is een stemmenkanon", bevestigt Van der Plas. "Daar ben ik hem zeer dankbaar voor. Maar even serieus: de kiezer heeft echt gesproken. Ze zijn dit beleid gewoon zat. Ze willen serieus genomen worden en dat is jarenlang niet gebeurd."

Volgens de lijsttrekker van de BBB kan Den Haag niet meer om de partij heen. "Als ze nu ons nu verder gaan negeren of uitlachen, of niet met ons willen samenwerken, dan moeten ze zich realiseren dat ze de stem van de heel veel mensen in Nederland gaan negeren. Wij zullen ervoor zorgen dat de burger bovenaan staat. Wij staan in dienst van de burger en dat wordt het nieuwe beleid in Nederland."

Derksen stemde zelf ook op de BBB en was niet verrast door de uitslag. "Ik had in de provincie de stemming al een beetje gepeild. Iedereen was daar heel solidair met elkaar. D66 terroriseerde dit land en kijkt met hautain op het klootjesvolk neer. Dat pikt het volk niet meer. Geef die boeren even rustig een paar jaar de tijd en zet dat niet op 2030. Niet meteen de nek omdraaien en uitkopen", aldus Derksen.

René van der Gijp volgde het voorbeeld van Derksen. "Ik heb ook BBB gestemd, oude reus. Ik vind dat de boeren niet goed behandeld worden. Maar ook de mensen in Groningen, de mensen van de toeslagenaffaire. Dat moet gewoon heel snel opgelost worden en dat wordt niet opgelost door Jetten. Want dan ben je voor je het weet acht miljard aan stikstof kwijt."

Nederlands elftal

Nederland wint voor 100 (!) keer je inzet!

Het Nederlands elftal start de EK-kwalificatiecampagne vrijdagavond met een zware uitwedstrijd tegen vicewereldkampioen Frankrijk. Weet Oranje te winnen in Parijs? Als nieuwe speler bij BetCity krijg je maar liefst bij een zege van Nederland! Schrijf je hier in claim de Odds Boost!

Voor bestaande spelers is er ook een mooie actie bij BetCity. Stort 20 euro en kreeg een Free Bet van 5 euro voor Frankrijk - Nederland! Claim hier de bonus!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
1/04
Excelsior
18:45
FC Twente
zo
9/04
FC Twente
12:15
SC Cambuur
zo
16/04
FC Utrecht
14:30
FC Twente
zo
23/04
FC Twente
12:15
Sparta Rotterdam
zo
7/05
FC Emmen
12:15
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Ajax 26 44 55
3 PSV 26 36 53
4 AZ 26 22 53
5 FC Twente 26 22 47
6 Sparta Rotterdam 26 14 46
7 FC Utrecht 26 1 38
8 NEC 26 9 34
Bekijk de hele stand