Woede bij mannen FC Twente en Almere City vanwege CL-schema Ajax

FC Twente baalt
FC Twente baalt Foto: © Pro Shots

Dat de aftrap van de doordeweekse wedstrijd tussen FC Twente en Almere City is vervroegd. Zowel bij FC Twente als bij Almere City is men daar helemaal niet blij mee.

De 31ste speelronde is al vrij apart. "In verband met Koningsdag zijn de duels verspreid over meerdere dagen. Van woensdag de 24ste tot en met zondag de 28ste april wordt er in de eredivisie gespeeld. Omdat er in dat weekend bij de UT een groot festijn is, koos FC Twente ervoor op woensdag 24 april thuis tegen Almere City te spelen. Aanvang 20.00 uur", weet Leon ten Voorde in TC Tubantia.

"Maar dinsdagmiddag kwam opeens de mededeling vanuit Zeist dat het duel was vervroegd naar 18.45 uur. FC Twente was op voorhand nog wel gevraagd of er onoverkomelijke bezwaren waren. Maar als club en lokale driehoek heb je dan alleen nog recht van spreken als je zwaarwegende argumenten hebt. Zeggen dat fans niet blij zijn met dat tijdstip en dat de omzet op dat vroege tijdstip vaak tegenvalt, vallen daar niet onder", vervolgt de journalist.

Zonder vrij te nemen van werk is het haast onmogelijk om op tijd bij de wedstrijd te zijn. "En dat betekent dat je als werkende supporter al bijna een halve snipperdag moet opnemen als je met eigen vervoer komt. Om over de supporters van Almere City maar te zwijgen."

Het wáárom zorgde voor nog meer onvrede. "De onvrede werd nog groter toen duidelijk werd wat de curieuze reden van de verplaatsing was. Omdat de vrouwen van Ajax op zondag 28 april mogelijk in de De Arena in de halve finale van de Champions League staan, is het duel van de mannen tegen Excelsior verplaatst naar woensdag de 24ste. ESPN wil op zo’n avond geen overlapping van twee wedstrijden op tv, waardoor de ontmoeting van de mannen van Ajax is vastgesteld op 21.00 uur."

Ajax dat in de halve finale komt? Het lijkt een luchtkasteel. "Overigens lijkt de kans dat de vrouwen van Ajax die halve finale halen niet zo groot, want in de kwartfinales wacht de Engelse topclub Chelsea. Normaal gesproken is die ploeg veel te sterk. Bovendien moet er straks ook nog eerst worden geloot, waardoor de mogelijkheid bestaat dat de winnaar van die tweestrijd eerst uit speelt."

"De kans is dus heel reëel dat de Arena op zondag 28 april leeg blijft. Want de KNVB zal dit aangepaste programma niet terugdraaien. Ook al is een maand van tevoren al duidelijk of Ajax de halve finale heeft gehaald of niet", besluit Ten Voorde.

Lees meer:
0 reacties