Wordt FC Twente Vrouwen woensdag kampioen? "Makkie is het zeker niet"

De speelsters en staf van FC Twente
De speelsters en staf van FC Twente Foto: © BSR Agency

FC Twente Vrouwen krijgt woensdagavond een nieuwe kans om de landstitel binnen te slepen. De Tukkers moeten daarvoor winnen op bezoek bij Fortuna Sittard Vrouwen, de nummer vier van de Azerion Vrouwen Eredivisie.

Het is volgens Leon ten Voorde niet de vraag of FC Twente Vrouwen kampioen wordt, maar wanneer. "De Enschedese vrouwen moeten nog twee wedstrijden spelen en staan vijf punten voor op Ajax. Gezien de krachtsverschillen tussen de topteams en de rest hoef je geen geboren optimist te zijn om te voorspellen dat de schaal weer naar De Grolsch Veste gaat", schrijft hij in Tubantia.

Vorige week kreeg FC Twente Vrouwen de eerste kans op het kampioenschap. Toen werd er echter gelijkgespeeld tegen FC Utrecht Vrouwen. Woensdagavond dus poging twee. Daarvoor moet er wel gewonnen worden in Sittard. Geen makkie, zo weet Ten Voorde. "Fortuna is juist een tegenstander die er wel toe doet. De nummer vier weet het de meeste ploegen doorgaans lastig te maken, dus een makkie is het zeker niet voor de koploper. Vorig seizoen stond FC Twente er ook goed voor, maar verspeelde het de ideale uitgangspositie bij Fortuna, waardoor alle druk op de laatste speeldag tegen Ajax kwam."

FC Twente Vrouwen heeft dit seizoen echter een flinke voorsprong op nummer twee Ajax Vrouwen. "Daar komt nog eens bij dat FC Twente volgende week zaterdag in De Grolsch Veste Telstar op bezoek krijgt. En dat is de nummer voorlaatst, een ploeg waar je normaal gesproken op een heel slechte dag nog van wint", aldus de clubwatcher. Het treffen tussen FC Twente Vrouwen en Fortuna Sittard Vrouwen begint woensdagavond om 18:45 uur. Het duel is live te zien op ESPN en via de website van de NOS.

Lees meer:
0 reacties