Wout Brama: "Ik werd in het begin bij FC Twente ook uitgefloten"

Wout Brama
Wout Brama Foto: © Orange Pictures

Wout Brama keert terug bij FC Twente. De oud-speler van de Tukkers gaat jonge talenten helpen met de stap richting het eerste elftal, ook op mentaal gebied.

"Ik word een soort spin in het web", vertelt Brama in gesprek met Voetbal International. "Het helpt misschien dat je zelf op dat veld hebt gestaan. En dan zou het goed kunnen werken om eens met z'n drieën te gaan zitten: de mental coach met heel goede theoretische kennis over de sport, ik als ervaringsdeskundige. Dan kan ik vertellen hoe ik dingen heb opgelost. Of alleen al heel open vertellen: waar jij nu tegenaan loopt, daar heb ik ook last van gehad."

Brama heeft zelf ook negatieve ervaringen meegemaakt bij FC Twente. "Niemand weet het nu misschien nog, maar ik werd in het begin bij FC Twente ook uitgefloten", blikt hij terug. "Daar moet je soms ook maar even doorheen. Dat is niet altijd even leuk, maar je komt er wel heel veel beter uit. Voor jonge voetballers kan het goed zijn om zulke verhalen te horen", aldus de voormalig aanvoerder, die zich richt op de talenten uit de FC Twente/Heracles Academie en jonge spelers die zijn doorgestroomd naar het eerste elftal.

Lees meer:
0 reacties