Brama wijst vier talenten aan: "Die wil ik nog beter begeleiden"

Wout Brama bij de spelersbus van FC Twente
Wout Brama bij de spelersbus van FC Twente Foto: © Pro Shots

Wout Brama wordt bij FC Twente 'manager in opleiding' en daardoor gaat hij zich onder andere bezighouden met de ontwikkeling van jonge talenten. De voormalig profvoetballer weet dat er bij de club uit Enschede al veel jonge spelers met potentie lopen.

"Denk aan spelers als Lucas Vennegoor of Hesselink, Juliën Mesbahi, Mats Rots en Gijs Besselink", vertelt hij op de website van VI. "Jongens die bezig zijn met hun eerste stappen in het betaalde voetbal. Die wil ik nog beter begeleiden dan nu al gebeurt. Ze hebben allemaal al persoonlijke ontwikkelingsplannen, op gebied van tactiek, techniek, fysiek, voeding, het mentale deel", aldus Brama.

"Dat zijn allemaal mooie plannen, waarvoor we de specialisten in huis hebben. Nu moeten we alles zo goed mogelijk gaan inkleden", vervolgt hij ambitieus. "Dat gebeurt volgens mij al redelijk goed, maar ik zal nog meer naast de speler gaan staan. Het is niet dat niemand de ontwikkeling van jongens in de gaten hield. Maar ik word nu het eerste aanspreekpunt voor spelers", legt Brama uit.

"Ik zal zelf op zoek gaan naar behoeftes die leven waarvoor nog geen invulling is. Maar ook gaan kijken hoe ze zaken op gebied van ontwikkeling regelen bij andere clubs", vertelt hij. "Kan het bij ons misschien nog iets beter, innovatiever, mooier, sneller? Er waren meerdere dingen die de afgelopen driekwartjaar voorbij zijn gekomen, waarover ik heb nagedacht. Maar waar ik eerder nog niet het gevoel had: ja, dát is het, heb ik dat nu wel heel erg. Ik geloof in deze nieuwe functie en denk dat die bij mijn kwaliteiten past", besluit Brama.

Lees meer:
0 reacties